گروه مالی پیشرو و دانش محور با مجموعه متنوعی از خدمات فناورانه

اقتصاد ایالات متحده به کندی به رشد خود ادامه می‌دهد

اقتصاد ایالات متحده به کندی به رشد خود ادامه می‌دهد

 

پیامدهای جنگ: اقتصاد ایالات متحده به کندی به رشد خود ادامه می‌دهد، اروپا در معرض رکود اقتصادی است و روسیه با کاهش دو رقمی در رشد اقتصادی مواجه می‌شود:

براساس پیش بینی‌ها می‌توان گفت در اولین اقدام در سنجش تأثیر اقتصادی تهاجم به اوکراین، ایالات متحده با تورم بالاتر و کندتر رشد خواهد کرد، اقتصاد اروپا به رکود نزدیک می‌شود و روسیه با افت اقتصادی و کاهش دو رقمی رشد اقتصادی فرو خواهد رفت. طبق اخبار CNBC، میانگین ۱۴ مورد پیش‌بینی برای اقتصاد ایالات متحده، نشان می‌دهد که تولید ناخالص داخلی در سال جاری ۳.۲ درصد افزایش می‌یابد که کاهشی ۰.۳ درصدی نسبت به پیش‌بینی فوریه را در پیش می‌گیرد، اما همچنان رشد بالاتر از روند را نشان می‌دهد، زیرا ایالات متحده به با کاهش آمار ابتلا به سویه امیکرون مواجه است. کاهش سرعت تورم مخارج مصرف شخصی، شاخص ترجیحی فدرال رزرو، در سال جاری ۴.۳ درصد افزایش یافته است که ۰.۷ درصد بیشتر از نظرسنجی قبلی در ماه فوریه است.  با این حال، پیش‌بینی‌کنندگان هشدار دادند که هنوز اطلاعات زیادی در مورد چگونگی واکنش اقتصاد ایالات متحده به شوک نفتی که شاهد افزایش سریع قیمت‌های نفت خام به بالای ۱۲۶ دلار در هر بشکه و میانگین ملی قیمت بنزین بیش از ۴ دلار در هر گالن است، در دسترس نیست. اکثر آنها ریسک پیش‌بینی‌هایشان را به سمت تورم بالاتر و رشد کمتر سوق داده اند.

به گفته اقتصاددانان، حذف کامل نفت روسیه از عرضه جهانی می‌تواند به معنای عواقب بسیار بدتری باشد. جی پی مورگان در آخر هفته اعلام کرد: «عواقب قطع کامل صادرات ۴.۳ (میلیون بشکه در روز) نفت روسیه به ایالات متحده و اروپا قابل توجه خواهد بود. تا زمانی که عواقب انزوای کشور روسیه ادامه داشته باشد، اندازه و دامنه اختلال – و در نتیجه شوک به رشد جهانی – ایجاد خواهد .»

اطلاعات سایت CNBC نشان می‌دهد که رشد ایالات متحده در سه ماهه دوم از ۱.۹ درصد در سه ماهه اول به ۳.۵ درصد افزایش یافته است. اما برآورد سه ماهه دوم نسبت به نظرسنجی قبلی ۰.۸ درصد کاهش یافته است. بنابراین به نظر می‌رسد که اقتصاد هنوز تحت تاثیر سویه امیکرون است، اما نه به آن شدتی که تورم آسیب زیادی ببیند. برآوردهای تورم در این فصل ۱.۷ واحد درصد و برای سه ماهه بعد ۱.۶ واحد درصد افزایش یافته است. انتظار می‌رود تورم از ۴.۳ درصد در سال جاری به ۲.۴ درصد در پایان سال کاهش یابد.

 به طور کلی، رشد اقتصادی ایالات متحده پایدار است.

استفن استنلی ، اقتصاددان عنوان نمود: «قیمت‌های انرژی در حال افزایش است و ممکن است این افزایش دائمی باشد، اما من انتظار دارم که بسیاری از دوره‌های افزایشی که در روزهای اخیر مشاهده شد، ظرف چند ماه کاهش یابد، که عمدتاً به معنای تأثیر کوتاه‌مدت بر رشد و تورم است».«مصرف‌کنندگان نقدینگی، رشد درآمد و ثروت زیادی برای جذب دارند.»

یکی از عواملی که این شوک قیمتی را از بقیه شوک ها متفاوت می‌کند، میزان تولید نفت ایالات متحده است. با توازن تقریبی تولید و تقاضای ایالات متحده، پول از مصرف کنندگان به تولیدکنندگان داخل اقتصاد منتقل می شود، نه از ایالات متحده به خارجی‌ها. این امر به تک تک خانواده های آمریکایی و مناطق خاصی از کشور آسیب می زند، اما سود شرکت های انرژی ایالات متحده را افزایش می دهد. شرکت‌های نفتی نیز به نوبه خود، احتمالاً با استفاده از سود برای افزایش حفاری، به رشد خود ادامه می دهند. با این حال، برخی بدبین هستند که عقب‌نشینی ناشی از افزایش قیمت‌ها منجر به عقب‌نشینی بیشتر در رشد اقتصادی ایالات متحده خواهد شد. جوزف لاورگنا از ناتیکسیس گفت: “ایالات متحده در آستانه یک تورم رکودی است، زیرا قیمت انرژی و اکنون مواد غذایی به طور بالقوه به طور قابل توجهی در حال افزایش است.”

اروپا در این بحران با آسیب بالاتری روبرو خواهد بود.

اکثریت براین باورند که تاثیر بحران در اروپا بدتر خواهد بود. بارکلیز پیش بینی رشد خود را برای اروپا در سال جاری از ۴.۱ درصد در ماه گذشته به ۳.۵ درصد کاهش داد. این بانک سرمایه گذاری اعلام کرد: افزایش قیمت کالاها و ریسک‌گریزی در بازارهای مالی کانال اصلی گسترش تورم است که حاکی از یک شوک رکود تورمی جهانی است و اروپا بیشترین مشکل را در این برهه خواهد داشت. جی پی مورگان تقریباً درصد کاملی از رشد اروپا را در سال جاری کاهش داد و اکنون پیش بینی می‌کند تولید ناخالص داخلی ۳.۲ درصد افزایش یابد. اما سه ماهه دوم صفر شده است. پیش بینی می‌شود روسیه از همه بیشتر آسیب ببیند. جی‌پی مورگان کاهش ۱۲.۵ درصدی تولید ناخالص داخلی را پیش‌بینی می‌کند، زیرا اقتصاد کشور تحت فشار تحریم‌های بی‌سابقه‌ای که ۶۳۰ میلیارد دلار ذخایر ارزی آن را مسدود کرده و اقتصاد آن را از بقیه کشورها منزوی نموده است، قرار دارد. موسسه مالی بین‌المللی(IIF) 15 درصد کاهش را پیش‌بینی کرده است. رابین بروکس، اقتصاددان ارشد این موسسه، در بیانیه‌ای نوشت: روسیه دیگر هرگز مثل گذشته نخواهد بود.

 

 

منبع:cnbc

مشاهده خبر

 

کد مقاله

10353

تاریخ انتشار

۱۴۰۰/۱۲/۲۱

لینک کوتاه

https://sfg.ir/?p=10353

اشتراک گذاری

آخرین اخبار و مقالات