گروه مالی پیشرو و دانش محور با مجموعه متنوعی از خدمات فناورانه

برتری صادرات تراشه الکترونیکی کشور تایوان ریسک اقتصادی را افزایش می دهد

برتری صادرات تراشه الکترونیکی کشور تایوان ریسک اقتصادی را افزایش می دهد

پس از جنگ اوکراین، برتری صادرات تراشه الکترونیکی کشور تایوان ریسک اقتصادی را افزایش می دهد:

همه گیری کووید-۱۹ و جنگ در اوکراین ارزش صنایع نیمه هادی را در اقتصاد جهانی و نقش حیاتی تایوان در تولید تراشه‌ها را برجسته تر نمود. این وقایع همچنین نشان داد که جای خالی این کشور در تولید اجزای حیاتی، که در همه کالاها از تلفن‌های هوشمند گرفته تا دستگاه‌های پزشکی و خودروها استفاده می‌شوند، به راحتی قابل جبران نیست. اهمیت زیاد کشور تایوان در زنجیره‌های تامین جهانی به‌ویژه در میان گمانه‌زنی‌های فزاینده مبنی بر اینکه چین می‌تواند سعی کند جزیره مستقل را که پکن آن را استانی مطرود می‌داند، با زور در سال‌های آینده تصاحب کند، بیشتر مشخص خواهد شد.

در میان تولیدکنندگان تایوانی، شرکت تولید نیمه هادی تایوان (TSMC) به تنهایی بیش از نیمی از درآمد جهانی تولید شده توسط کارخانه های ریخته گری نیمه هادی را به خود اختصاص می دهد، که عمدتاً بر یک مدل تجاری که منحصراً بر تولید تراشه های طراحی شده توسط سایر شرکت هاست، متمرکز می باشد. داگلاس فولر، کارشناس توسعه فناوری در دانشگاه سیتی هنگ کنگ، گفت که تایوان “مزیت حرکت اول” را به دست آورد و با به کارگیری یک تیم قوی از مهندسان – و اطمینان از اینکه سیستم آموزشی آن بر مهندسی تاکید دارد – “مزیت اول” را در این حوزه با حمایت های زیاد از سوی دولت» در قالب دسترسی ارزان به آب، وام های کم بهره و مالیات ناچیز حفظ نمود. فولر به الجزیره گفت، دلیل نحوه حفظ چنین حمایت TSMC در این تهدید ضمنی نهفته است که می تواند عملیات خود را به جای دیگری منتقل کند. نقش تایوان در تولید نیمه‌هادی‌ها به قدری با اهمیت است که با افزایش تقاضا با شروع همه‌گیری – که طی آن فناوری آموزش و دنیای حرفه‌ای را فعال نگه داشت – اقتصاد کشورهایی از جمله ایالات متحده و آلمان از تایوان برای افزایش تولید خود درخواست کمک کردند.

کارشناسان به صنعت تولید نیمه هادی این کشور به عنوان یک عامل کلیدی در رشد آن اشاره کرده‌اند که به تمایز این جزیره از چین منجر می شود. رسمیت شناختن تایوان که تنها با ۱۴ کشور روابط دیپلماتیک کامل دارد توسط این کشورها، امری حیاتی است و بسیاری از کشورها به دلیل ترس از خشم پکن در مواجهه با تایپه همیشه در این حوزه تردید داشته‌اند، زیرا چین همیشه معتقد است که این جزیره باید مجددا در صورت لزوم با اعمال زور به سرزمین اصلی بپیوندد. آنتونی بونداز، پژوهشگر استراتژیاز  فرانسه، براین باورست که کشورهای اروپایی به‌ویژه در مورد نیاز به همکاری بیشتر با تایوان بحث و بررسی کرده‌اند، و این مسئله بیشتر به طور خاص به نیمه‌رساناها مرتبط است. بونداز به الجزیره گفت: «نیمه رساناها نقش کلیدی در برجسته تر شدن تایوان داشتند. این مسئله کاملا جدید است که می توان درباره تایوان علنا ​​صحبت کرد.»

پس از تهاجم روسیه به اوکراین در ماه گذشته، تایوان با رو کردن بهترین کلید موفقیتش، یعنی قطع صادرات نیمه هادی، در اعمال مجازات های اقتصادی برعلیه مسکو به حلقه آمریکا و متحدانش پیوست. به گفته کارشناسان صنعت، احتمالاً این اقدام روسیه را برای یافتن جایگزین واردات تراشه با مشکل مواجه می‌کند. جان لی، مدیر شرکت مشاوره ایست وست فیوچرز در آلمان، به الجزیره گفت: “توجه به این نکته مهم است که نیمه هادی‌ها فقط برای پردازنده‌های کامپیوتری استفاده نمی شوند، بلکه برای طیف وسیعی از عملکردهای دیگر مانند ذخیره سازی داده ها، سنجش و تبدیل سیگنال ضروری هستند.”.

بنابراین اگر بتوان ائتلاف تحریم‌های فعلی را حفظ کرد، تأثیر بالقوه بر اقتصاد روسیه بسیار چشمگیر خواهد بود. در حالی که اختلالات زنجیره تامین ناشی از ویروس کووید – بدون توجه به رقابت مداوم قدرت های بزرگ بین ایالات متحده و چین – ممکن است باعث شود سایر کشورها وابستگی خود به تایوان را مجددا مورد بررسی قرار دهند، تحلیلگران این سوال را مطرح می کنند که آیا شرکت  TSMCمی‌تواند در آینده جایگزین شود یا خیر.

شرکت سامسونگ کره جنوبی، بازیکن شماره ۲، از نظر درآمد کارخانه ریخته گری نیمه هادی در رتبه دوم قرار دارد. بالاتر از سامسونگ، شرکت میکرو الکترونیک متحد(UMC) در تایوان، با شرکت ‌GlobalFoundries  از ایالات متحده برای کسب مقام سوم رقابت می‌کند.

 

نمی توان با این شرکت رقابت کرد

 

چین هوی وو، همکار پژوهش درآکادمیا سینیکا در کشورتایپه، با اشاره به موسسات خاص جزیره برای آموزش مهندسان نیمه هادی و عملیات تحقیق و توسعه ۲۴ ساعته TSMC، این سوال را مطرح کرد که آیا کشور دیگری می‌تواند نقش تایوان را به همین صورت ایفا نماید. وو گفت: «این حتی در مقایسه با سامسونگ قابل رقابت نیست.» و افزود که تلاش‌های متنوع‌سازی در کشورهای دیگر دیر یا زود با مشکلات مربوط به هزینه‌های انرژی، هزینه‌های نیروی کار و ناتوانی در تکرار کارایی مهندسان تایوانی مواجه خواهد شد. اریک یی هونگ چیو، دانشیار گروه روابط بین‌الملل در دانشگاه ملی یانگ مینگ چیائو تونگ در تایپه، با این موضوع موافق است. چیو به الجزیره گفت: «این موضوع به پول و فناوری مربوط نیست.”در اینجا استعداد مطرح است … کارکردن پنج روز در هفته، هشت ساعت در روز، بسیار دشوار خواهد بود. ما مهندسان بیشتری داریم که مایلند زمان شخصی خود را نیز به کار اختصاص دهند.”

یک تهدید بالقوه برای موقعیت TSMC در بازار وجود دارد که تحلیلگران امنیتی به طور فزاینده ای در مورد آن صحبت می‌کنند و این تهدید ممکن است امکان حمله پکن به کشور تایوان باشد. با توجه به اینکه تسای اینگ ون، رئیس جمهور طرفدار استقلال تایوان اکنون در دومین دوره ریاست جمهوری خود است، فرهنگ سیاسی تایوانی بیشتر بر هویت دموکراتیک متمایز خود تاکید می‌کند، و تلاش های چین در زمینه همکاری و ارعاب کمرنگ‌تر شده است و گمانه زنی های فزاینده ای وجود دارد که پکن ممکن است با توسل به زور، این کشور را به سرزمین اصلی خود ملحق نماید.

اکثر تحلیلگران امنیتی معتقدند احتمال چنین سناریویی در کوتاه مدت کم است اما ممکن است در طول زمان افزایش یابد.

رئیس جمهور چین، شی جین پینگ، اتحاد تایوان با سرزمین اصلی چین را “اجتناب ناپذیر” توصیف کرده است. در این بین پکن به دنبال تصاحب سهم بیشتری از بازار نیمه هادی‌هاست، اگرچه فولر از دانشگاه سیتی هنگ کنگ برای اولین بار این سوال را مطرح می کند که آیا این کار در عمل موفقیت آمیز خواهد بود یا خیر. فولر همچنین با لحنی مردد اظهار داشت که چین می‌تواند به زور از ظرفیت تایوان برای تولید نیمه‌رسانا استفاده کند، حتی اگر با موفقیت بتواند تایوان را سرکوب کند: تأسیساتی مانند TSMC ممکن است در چنین تهاجمی از بین برود، و در غیر این صورت، تجهیزات آنها نیاز به خدمات مستمر از جمله از ایالات متحده و کشورهای مشترک المنافع دارد. اما به گفته لی، اگر پکن تصمیم به حمله بگیرد، همیت تایوان در زنجیره تامین نیمه هادی ها لزوماً یک “سپر سیلیکونی” ایجاد نمی کند.

او گفت: «بیشتر کشورها به دلیل نقش شرکت‌های تایوانی در زنجیره تأمین نیمه‌رساناها، قرار نیست از تایوان در برابر حمله چین دفاع کنند.» فولر گفت که به دلیل احتمال حمله چین به تایوان، نیمه هادی‌ها  در لیست اولویت ها در قسمت های پایینتر قرار می گیرند.

چنین رویدادی می‌تواند ضربه‌ سنگینی به کل صنعت وارد کند و در صورت نیاز به انتقال عملیات از تایوان به کشور دیگری مانند کره جنوبی، باعث کاهش عرضه کوتاه‌مدت شود. فولر همچنین اظهار داشت، الحاق تایوان احتمالاً سؤالات عمده‌ای در مورد امنیت منطقه ایجاد می‌کند – تولیدکنندگان «باید این سؤال را مطرح کنند که آیا انتقال تولیدات به کره جنوبی فعالیت ایمنی محسوب می شود یا خیر.»

 

منبع:

مشاهده خبر

کد مقاله

10428

تاریخ انتشار

۱۴۰۱/۰۱/۱۷

لینک کوتاه

https://sfg.ir/?p=10428

اشتراک گذاری

آخرین اخبار و مقالات