در هفته جاری، بازار کامودیتی تحت تاثیر سیاستهای جدید فدرال رزرو و تحولات ژئوپلیتیک شاهد افزایش قیمتها بود، به طوری که امروز بیشتر کامودیتیهای اصلی با رشد قیمت مواجه شدند.
بر اساس آمارهای گولدپرایس، در معاملات امروز سهشنبه ۲۴ سپتامبر (سوم مهر ماه)، قیمت طلا پس از لمس رقم ۲۶۳۹ دلار به سطح ۲۶۲۶ دلار در هر اونس عقبنشینی کرد. با وجود نوسانهای چند روز اخیر، کارشناسان بر این باورند که طلا به روند صعودی خود ادامه خواهد داد. امروز نقره نیز پا به پای طلا رشد کرد و پس از ثبت رکورد ۳۱ دلار و ۱۲ سنت به کانال ۳۰ دلار بازگشت.
کاهش نیم درصدی نرخهای بهره فدرال رزرو و پیشبینی یک کاهش دیگر تا پایان سال، همچنین تشدید تنشها بین اسراییل و حزبالله لبنان و نگرانی درباره احتمال گسترش جنگ به سراسر منطقه از جمله عواملی هستند که به افزایش قیمت طلا و نقره کمک کردهاند.
در این میان، انتشار خبر بسته حمایتی جدید بانک مرکزی چین برای افزایش مصرف و سرمایهگذاری و حمایت ویژه از بازار مسکن این کشور امید تازهای به بازار کامودیتیها به ویژه بازار انرژی بخشید. آمارهای سایت اویل پرایس نشان میدهد که در معاملات امروز قیمت نفت خام برنت دریای شمال به ۲.۳ درصد (معادل ۱.۷ دلار) افزایش به ۷۵ دلار و ۶۰ سنت در هر بشکه رسیده است. همچنین هر بشکه نفت سبک آمریکا با ۲.۵ درصد (معادل ۱.۷۶ دلار) افزایش به قیمت ۷۲ دلار و ۱۳ سنت فروخته شده است. امروز قیمت گاز طبیعی، بنزین و نفت حرارتی نیز با افزایش همراه بوده است.
امید به افزایش مصرف تحت تاثیر سیاستهای انبساطی دو اقتصاد قدرتمند جهان موجب شد تا تقاضا برای فلزات صنعتی و پایه و قیمت آنها افزایش یابد. در معاملات امروز قیمت مس، نیکل، فولاد و زغالسنگ با افزایش روبهرو شد. با این حال، قیمت سنگ آهن با افت اندکی همراه بود.
بسیاری از کارشناسان بر این باورند که تاثیر اصلی سیاستهای انبساطی فدرال رزرو و دیگر بانکهای مرکزی در سال آینده آشکار خواهد شد. بر این اساس، پیشبینی میشود که قیمت طلا در سال ۲۰۲۵ رکوردهای جدیدی ثبت کند.