گروه مالی پیشرو و دانش محور با مجموعه متنوعی از خدمات فناورانه

هفته پرسود طلا پایان یافت

هفته پرسود طلا پایان یافت

بازار کامودیتی‌ها هفته پرنوسانی را پشت سر گذاشت و در این میان، طلا و نفت خام وضعیت بهتری داشتند.

به گزارش سایت تریدینگ اکونومیکس، در آخرین روز معاملات هفته گذشته (جمعه ۲۷ سپتامبر، ششم مهرماه) قیمت طلا در مسیر نزولی قرار گرفت و تا سطح ۲۶۴۸ دلار پایین آمد که علت آن، اقدام معامله‌گران به فروش و سودبری بود. با این حال، با انتشار اخبار نگران‌کننده درباره حمله اسراییل به خاک لبنان و شهر بیروت، طلا دوباره صعودی شد و در قیمت ۲۶۵۸ دلار در هر اونس به کارش پایان داد. طی هفته گذشته، قیمت طلا در مجموع رشدی ۱.۶ درصدی را تجربه کرد.

این گزارش می‌افزاید: نقره نیز پابه‌پای طلا روندی نوسانی را طی کرد و پس از ثبت رکورد ۳۲.۲۷ دلار، ابتدا به ۳۱.۴۲ دلار رسید اما در پایان در قیمت ۳۱.۶۳ دلار آرام گرفت.

کارشناسان با اشاره به عواملی همچون احتمال کاهش دوباره نرخ‌های بهره فدرال رزرو، تاثیر مثبت سیاست حمایتی بانک مرکزی چین و تشدید تنش‌ها در منطقه خاورمیانه، معتقدند که راه برای رکوردزنی دوباره طلا و نقره هموارتر شده است. در حال حاضر، کارشناسان احتمال کاهش نرخ‌های بهره فدرال رزرو در ماه نوامبر را بسیار زیاد می‌دانند اما مشخص نیست رقم آن ۰.۵ درصد خواهد بود یا ۰.۲۵ درصد.

بازار جهانی نفت همچنان کم‌جان است و با وجود تشدید تنش‌ها و احتمال کاهش عرضه، انتشار برخی اخبار از افزایش قیمت‌ها جلوگیری می‌کنند. شایعه افزایش تولید نفت عربستان از جمله اخبار منفی بازار انرژی به شمار می‌رود. به گزارش اویل پرایس، در پایان معاملات هفته گذشته، قیمت نفت سبک آمریکا و برنت دریای شمال به ترتیب به ۶۸.۱۸ دلار و ۷۱.۹۸ دلار در هر بشکه افزایش یافت. علت این افزایش قیمت، کاهش ۲۵ درصدی تولید نفت در خلیج مکزیک و سیاست پولی جدید بانک مرکزی چین بود. با این حال، قیمت هر دو نوع نفت خام شاخص جهان طی هفته گذشته نزولی بود. نفت سبک آمریکا در یک ماه گذشته بیش از ۸.۵ درصد و نفت برنت هم ۷.۲۲ درصد کاهش داشته‌اند. قیمت نفت خام در بازه یک‌ساله نیز بیش از ۲۰ درصد کاهش نشان می‌دهد.

از دیگر کامودیتی‌هایی که در معاملات روز جمعه با افزایش قیمت روبه‌رو شدند، می‌توان به گاز طبیعی، نفت حرارتی، سویا، فولاد، زغال‌سنگ و الوار اشاره کرد. در همین حال مس، گندم و زغال‌سنگ هفته را در فضای منفی به پایان بردند.

 

کد مقاله

21006

تاریخ انتشار

۱۴۰۳/۰۷/۰۷

لینک کوتاه

https://sfg.ir/?p=21006

اشتراک گذاری