بازار جهانی انرژیهای تجدیدپذیر در مسیر رونق قرار دارد و برخی کشورهای جهان سرمایهگذاریهای کلانی در این زمینه انجام دادهاند.
به گزارش اویل پرایس، هند که به عنوان پرجمعیتترین کشور دنیا، بخت بالایی برای تبدیل شدن به دومین اقتصاد قدرتمند جهان را دارد، به شدت نیازمند انرژی است. موسسه پژوهش جهانی تجارت در این باره میگوید: اگر هند قصد دارد به هدف تولید ۵۰۰ گیگاوات برق بادی و خورشیدی در سال ۲۰۳۰ جامه عمل بپوشاند، باید سالانه ۳۰ میلیارد دلار برای واردات پنلهای خورشیدی پرداخت کند. به نوشته بیزنس استاندارد، چنین روندی به افزایش وابستگی هند به چین منجر خواهد شد. همچنین ET Energy World (بزرگترین پلتفرم رسانه دیجیتال صنعت انرژی) بر این باور است که نیاز به سرمایهگذاری کلان، چالش بزرگ دولت هند برای تکمیل زنجیره عرضه اجزای تولید برق خوشیدی در داخل این کشور است. در حال حاضر هند بخشی از محصولات مورد استفاده در این صنعت را خود تولید میکند اما برای تکمیل زنجیره به شدت به واردات وابسته است.
در حال حاضر هند به سرعت در حال نصب ظرفیت تولید برق بادی و خورشیدی است اما این روند برای دستیابی به هدف ۲۰۳۰ کافی نیست. در سال مالی ۲۴-۲۰۲۳ کل ظرفیت خورشیدی نصب شده در هند به ۱۵ گیگاوات رسید و ظرفیت تولید برق تجدیدپذیر این کشور در ماه سپتامبر به ۹۰.۸ گیگاوات افزایش یافت.
هند و چین به همراه برخی کشورهای اروپایی به سرعت در حال افزایش ظرفیت تولید برق تجدیدپذیر خود هستند. به گفته برخی نهادها (از جمله آژانس بینالمللی انرژی) این روند که در راستای کاهش هزینههای انرژی و برنامه کربنزدایی است، بازار جهانی نفت را تهدید میکند. آژانس گفته است که همگام با افزایش چشمگیر ظرفیت تولید برق تجدیدپذیر، از سال ۲۰۳۰ روند کاهش تقاضا برای نفت خام آغاز خواهد شد. با این حال، اوپک (نماینده تولیدکنندگان و صادرکنندگان بزرگ نفت خام جهان) معتقد است، نیاز جهان به سوختهای فسیلی دستکم تا دو دهه آینده کاهش نخواهد یافت.
در چنین شرایطی، بازار نفت معاملات هفته جاری را با روی خوش آغاز کرد. امروز دوشنبه ۲۱ اکتبر (۳۰ مهرماه) قیمت هر بشکه نفت خام سبک آمریکا با یک دلار و ۱۴ سنت افزایش به ۷۰ دلار و ۳۶ سنت رسید. همچنین هر بشکه نفت برنت یک دلار و ۴۰ سنت بالا رفت و ۷۴ دلار و ۴۶ سنت فروخته شد. در معاملات امروز، گاز طبیعی، بنزین، طلا، نقره، مس، سنگ آهن و دانه سویا نیز با افزایش قیمت روبهرو شدند.