گروه مالی پیشرو و دانش محور با مجموعه متنوعی از خدمات فناورانه

پیامدهای پیروزی ترامپ آشکار می‌شود/آلومینیوم در مسیر جهش قیمت

پیامدهای پیروزی ترامپ آشکار می‌شود/آلومینیوم در مسیر جهش قیمت

بازار آلومینیوم در آستانه اتفاق بزرگی قرار دارد که منشا آن، کشور چین است.

به گزارش اویل پرایس، قیمت آلومینیوم از ابتدای سال ۲۰۲۴ تاکنون ۳۰۷ دلار (حدود ۱۳ درصد) افزایش یافته و به ۲۶۸۹ دلار در هر تن رسیده است. رکورد تاریخی قیمت آلومینیوم در مارس ۲۰۲۲ به میزان ۴۱۰۳ دلار به ثبت رسیده است.

در ماه اکتبر، شاخص قیمت ماهانه آلومینیوم با ۱.۳۸ درصد رشد روبه‌رو شد. در معاملات امروز چهارشنبه ۲۰ نوامبر (۳۰ آبان) نیز قیمت این فلز نزدیک به ۱.۶ درصد افزایش را ثبت کرد. از نظر برخی تحلیلگران، این عملکرد مثبت به معنای جایگاه ویژه آلومینیوم در بازار فلزات پایه است. با این حال برخی دیگر معتقدند، با توجه به روند منفی بازار و افت قیمت فلزاتی همچون مس، نیکل، روی و قلع، احتمال کاهش قیمت آلومینیوم را نباید از نظر دور داشت.

در چنین شرایطی، انتشار یک خبر، شوک تازه‌ای به بازار آلومینیوم وارد کرده است. دولت چین قصد دارد ارائه تخفیف برای صادرات آلومینیوم و مس را متوقف کند. این تصمیم که از روز اول دسامبر (۱۱ دسامبر) به اجرا درمی‌آید، افزایش قیمت این دو فلز را در پی خواهد داشت. با اجرای این تصمیم، سهم آلومینیوم چین در بازار جهانی کاهش خواهد یافت و این اتفاق به رشد قیمت‌ها کمک خواهد کرد.

گرچه دولت چین دلیل این تصمیم را اعلام نکرده اما تحلیلگران بازار آن را اقدامی در واکنش به پیروزی دوباره دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا می‌دانند. همانگونه که بسیاری انتظار دارند، ترامپ قصد دارد طی سال‌های آینده تعرفه‌های تجاری سنگینی بر واردات از چین اعمال کند و پایان تخفیف‌های صادراتی، قدرت چانه‌زنی پکن در مقابل واشنگتن را افزایش خواهد داد.

از نظر تاریخی، چین همیشه از یارانه‌ها و اعمال کنترل دولتی بر صنایع برای شکستن قیمت‌های جهانی استفاده کرده و به همین دلیل، یکی از متهمان اصلی تجارت ناعادلانه در جهان است. سازمان توسعه و همکاری اقتصادی در گزارشی اعلام کرد: افزایش نفوذ شرکت‌های دولتی در صنایع سنگین همچون فولاد و آلومینیوم کاملا مشهور است. به عنوان مثال، شرکت‌هایی که بیش از ۲۵ درصد مالکیت دولتی دارند، حدود نیمی از کل درآمد شرکت‌های فعال این حوزه‌ها در سال ۲۰۲۲ را به خود اختصاص دادند.

در کنار اقدام چین، افزایش قیمت آلومینا (اکسید آلومینیوم) عامل دیگری است که به هیجان بازار آلومینیوم دامن زده است. توقف صادرات بوکسیت از گینه موجب نگرانی بازار نسبت به کمبود آلومینا و فلز آلومینیوم در سال آینده شده است. گینه به عنوان مهمترین تامین‌کننده بوکسیت چین شناخته می‌شود که در سال ۲۰۲۳ حدود ۷۰ درصد واردات بوکسیت این کشور را به خود اختصاص داد. دولت گینه دلیل این اقدام یا زمان توقف صادرات بوکسیت را اعلام نکرده اما تحلیلگران بازار معتقدند، اقدام این کشور آفریقایی با هدف جذب سرمایه‌گذاران خارجی بوده است.

در مجموع انتظار می‌رود، با ادامه روند کنونی، قیمت آلومینیوم در سال ۲۰۲۵ شاهد افزایش بیشتری باشد.

کد مقاله

21457

تاریخ انتشار

۱۴۰۳/۰۸/۳۰

لینک کوتاه

https://sfg.ir/?p=21457

اشتراک گذاری