گروه مالی پیشرو و دانش محور با مجموعه متنوعی از خدمات فناورانه

نوسان فلزات گرانبها پس از انتخابات آمریکا

نوسان فلزات گرانبها پس از انتخابات آمریکا

شاخص جهانی قیمت ماهانه فلزات ارزشمند (MMI) با رشد دیگری روبه‌رو شد و در ماه اکتبر به میزان ۶.۴۸ درصد افزایش یافت.

به گزارش اویل پرایس، پس از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، فلزات ارزشمند به سرعت به نتیجه آن و برنامه‌های احتمالی دولت جدید ترامپ واکنش نشان دادند. دو ماه پیش از انتخابات، شاخص MMI در حال افزایش بود اما با مشخص شدن نتیجه، روند نزولی به خود گرفت. در اینجا نگاهی به وضعیت چهار فلز ارزشمند و آینده احتمالی آنها داریم.

پالادیوم

قیمت پالادیوم در اواخر ماه اکتبر با افزایش روبه‌رو شد اما اوایل ماه نوامبر به پایین‌ترین سطح در ۹ هفته (پایین سطح حمایت) سقوط کرد. تقویت ارزش دلار یکی از عوامل اصلی افت قیمت پالادیوم بود. عامل مهم دیگر، نگرانی درباره سیاست‌های تعرفه‌ای دولت ترامپ بود. با اجرای این سیاست‌ها، تجارت جهانی دچار اختلال خواهد شد و تقاضا برای پالادیوم کاهش خواهد یافت. از آنجا که بسیاری از کامودیتی‌ها با دلار قیمت‌گذاری می‌شوند، دلار قوی موجب افزایش هزینه برای خریداران خارجی می‌شود که در نتیجه، به کاهش تقاضا و افت قیمت پالادیوم منجر خواهد شد. تحلیلگران درباره وضعیت پالادیوم در آینده نزدیک پیش‌بینی‌های متفاوتی ارائه کرده‌اند. برخی با اشاره به کاهش تقاضای صنعت خودروسازی و افزایش عرضه پالادیوم بازیافتی معتقدند، روند نزولی قیمت این فلز ادامه خواهد یافت. برخی دیگر با تاکید بر کاهش عرضه جهانی از احتمال افزایش قیمت خبر داده‌اند.

پلاتین

اواخر ماه اکتبر قیمت پلاتین، عمدتا تحت تاثیر تقویت دلار آمریکا، روندی نزولی داشت. با این حال، از میانه ماه نوامبر به دلیل کاهش تولید در آفریقای جنوبی، قیمت‌ها دوباره صعودی شدند. این کشور ۷۰ درصد تولید پلاتین جهان را در اختیار دارد. درباره آینده پلاتین نیز همچون پالادیوم، دو دیدگاه وجود دارد و کارشناسان از دو روند متفاوت خبر می‌دهند. برخی با اشاره به کاهش تقاضای صنعت خودروسازی، معتقد به ادامه روند نزولی هستند و برخی دیگر مشکلات عرضه را عامل رشد قیمت این فلز در سال آینده می‌دانند.

نقره

قیمت نقره در اواخر ماه اکتبر تحت تاثیر تقویت ارزش دلار و افزایش بازده اوراق خزانه‌داری آمریکا با کاهش روبه‌رو شد. در میانه ماه نوامبر این روند معکوس شد و قیمت هر اونس نقره تا ۱۹ نوامبر (۲۹ آبان) از مرز ۳۱.۳۲ دلار گذشت. افت دلار نقش مهمی در افزایش قیمت نقره داشت. برخی تحلیلگران پیش‌بینی می‌کنند که روند صعودی قیمت نقره به دلیل افت دلار و کاهش عرضه این فلز گرانبها ادامه خواهد یافت.

طلا

مهمترین عضو بازار فلزات گرانبها در اواخر ماه اکتبر با افزایش قیمت روبه‌رو و دوباره موفق به رکوردشکنی شد. با این حال، اوایل ماه نوامبر با مشخص شدن نتیجه انتخابات آمریکا و سیاست‌های احتمالی دونالد ترامپ، همچنین احتمال کاهش تنش‌های ژئوپلیتیک، قیمت طلا با کاهش مواجه شد. تحلیلگران پیش‌بینی می‌کنند، با توجه به عرضه محدود و تداوم روند نزولی ارزش دلار، قیمت طلا همچنان صعودی خواهد بود و احتمال رکوردشکنی دوباره این فلز ارزشمند وجود دارد.

کد مقاله

21489

تاریخ انتشار

۱۴۰۳/۰۹/۰۴

لینک کوتاه

https://sfg.ir/?p=21489

اشتراک گذاری