گروه مالی پیشرو و دانش محور با مجموعه متنوعی از خدمات فناورانه

واکنش دکتر مس به تعرفه‌های ترامپ

واکنش دکتر مس به تعرفه‌های ترامپ

شاخص ماهانه فلزات نشان می‌دهد که قیمت مس در یک ماه گذشته با افت ۰.۶۵ درصدی روبه‌رو بوده است. با این حال، کارشناسان معتقدند این روند تحت تاثیر سیاست‌های دولت جدید آمریکا تغییر خواهد کرد.

به گزارش اویل پرایس، پیش از مراسم تحلیف دونالد ترامپ به عنوان رئیس جمهور آمریکا، قیمت مس در بازار Comex از فضای منفی خارج شد و در میانه ژانویه به بالاترین رقم از نوامبر ۲۰۲۴ رسید. ظاهرا معامله‌گران این بازار به تاثیر تعرفه‌های دولت جدید بر قیمت مس باور دارند. از سوی دیگر، قیمت مس در بازار LME رشد محدودی را تجربه کرد. این وضعیت نشان‌دهنده جدایی دو بازار (دست‌کم به صورت کوتاه‌مدت) است.

به طور معمول، این دو بازار همگرا هستند و بروز واگرایی قیمتی بین آنها جالب توجه است. از سال ۲۰۱۹ تاکنون میزان همبستگی قیمتی بین این دو بازار معادل ۹۹.۷۶ درصد و میانگین اضافه قیمت بازار Comex نسبت به بازار LME تنها ۱۹ دلار در هر تن بوده است. اما در ۱۴ ژانویه (۲۵ دی) این رقم به ۴۰۲ دلار رسید. واگرایی‌های قبلی همیشه موقت بوده‌اند. روشن نیست که این بار تا چه زمانی ادامه خواهد یافت.

تحلیلگران می‌گویند: پیش‌بینی معامله‌گران درباره اثرگذاری تعرفه‌های دولت جدید ترامپ بر بازارهای کامودیتی یکی از دلایل اصلی افزایش قیمت مس به شمار می‌رود. همچنین تقویت دلار آمریکا و کاهش احتمالی نرخ‌های بهره فدرال رزرو از دیگر عوامل موثر بر بازار مس هستند. معامله‌گران بازار مس معتقدند، تحت تاثیر این عوامل، قیمت این کامودیتی در سال ۲۰۲۵ روندی صعودی خواهد داشت.

در همین حال، با اینکه بازار آلومینیوم هم تحت تاثیر سیاست‌های تعرفه‌ای قرار دارد اما در مقایسه با بازار مس، رفتار متفاوتی از خود نشان داده است. در واقع، قیمت آلومینیوم در هر دو بازار بسیار نزدیک به هم بوده است. از سال ۲۰۲۲ تاکنون، میزان همبستگی قیمت آلومینیوم در دو بازار معادل ۹۹.۲۵ درصد بوده است.

به گفته تحلیلگران، بی‌ثباتی سیاست‌ها مهمترین ریسک برای قیمت مس و آلومینیوم به شمار می‌رود. تا روشن شدن اینکه کدام محصولات و کشورها در جنگ تجاری پیش‌رو بیش از همه تاثیر می‌پذیرند، این وضعیت ادامه خواهد داشت. در چنین شرایطی، ممکن است نوسان قیمت‌ها هیچ تناسبی با انتظارات معامله‌گران نداشته باشد. چنین به نظر می‌رسد که برخی از تعرفه‌ها حکم ابزار چانه‌زنی را دارند، با این حال گزارش‌ها نشان می‌دهند که دولت ترامپ در حال اجرای تدریجی تعرفه‌های سنگین است. بی‌شک این روند واکنش بازارها را در پی خواهد داشت.

در این میان، دلار قوی موجب سرکوب قیمت کامودیتی‌ها می‌شود. هفته گذشته شاخص دلار به عدد ۱۰۹ رسید که بالاترین رقم از نوامبر ۲۰۲۲ به شمار می‌رود. با این حال، داده‌های اقتصادی قوی آمریکا احتمال کاهش نرخ‌های بهره در سال ۲۰۲۵ را کمتر کرده است. هر چند برخی معتقدند، مشکل پایداری تورم آمریکا از جمله عواملی است که فدرال رزرو را وادار به ادامه برنامه کاهش نرخ‌های بهره خواهد کرد. در این صورت، افزایش قیمت کامودیتی‌ها از جمله مس، دور از انتظار نیست.

کد مقاله

21944

تاریخ انتشار

۱۴۰۳/۱۱/۰۲

لینک کوتاه

https://sfg.ir/?p=21944

اشتراک گذاری