گروه مالی پیشرو و دانش محور با مجموعه متنوعی از خدمات فناورانه

اوپک پلاس تصمیم گرفت/ سقوط نفت در راه است

اوپک پلاس تصمیم گرفت/ سقوط نفت در راه است

گروه اوپک پلاس، متشکل از تولیدکنندگان بزرگ نفت خام جهان، اعلام کرد که قصد دارد برای نخستین بار برنامه کاهش تولید خود را کنار بگذارد و از ماه آوریل میزان تولید را افزایش دهد. این خبر به کاهش قیمت نفت خام منجر شد.

به گزارش انرژی اینتلیجنس، در نشست مجازی اوپک پلاس، وزیران نفت ۸ کشور که مسئول بازبینی شرایط بازار جهانی نفت هستند، با تشخیص شرایط مناسب و چشم‌انداز مثبت بازار تصمیم گرفتند با اجرای یک برنامه تدریجی و منعطف، طی ۶ فصل آینده برنامه کاهش ۲.۲ میلیون بشکه‌ای خود را کنار بگذارند و این مقدار نفت را به بازار تزریق کنند. در اطلاعیه اوپک پلاس آمده است: در صورت نیاز و بر اساس شرایط بازار، این افزایش تدریجی ممکن است متوقف شود.

در گروه اوپک پلاس، کشورهای عربستان، روسیه، عراق، امارات، کویت، قزاقستان، الجزایر و عمان مسئول بررسی شرایط بازار جهانی نفت هستند و بر سهیمه‌های تولید نظارت می‌کنند. در نشست اخیر، اوپک پلاس تصمیم گرفت که از آوریل ۲۰۲۵ تا سپتامبر ۲۰۲۶ به طور میانگین روزانه ۱۳۰ هزار بشکه نفت بیشتر به بازار جهانی تزریق کند. ایران و ونزوئلا از سهمیه‌بندی اوپک پلاس معاف هستند.

با اعلام این خبر، هم‌زمان با آغاز معاملات هفتگی، قیمت نفت خام روند نزولی پیدا کرد. به گزارش اویل پرایس، روز دوشنبه ۳ مارس (۱۳ اسفند) قیمت نفت برنت با بیش از یک دلار افت به ۷۱.۶ دلار در هر بشکه رسید. قیمت نفت خام سبک آمریکا نیز با بیش از یک دلار کاهش به ۶۸.۳ دلار تنزل پیدا کرد. روند نزولی قیمت نفت خام امروز هم ادامه یافت. بر پایه این گزارش، امروز سه‌شنبه ۴ مارس (۱۴ اسفند) هر بشکه نفت برنت دریای شمال با ۷۳ سنت کاهش به ۷۰.۹ دلار رسید. نفت سبک آمریکا نیز با افتی ۵۳ سنتی به قیمت ۶۷.۸ دلار معامله شد.

بر پایه محاسبات تحلیلگران، اگر اوپک پلاس این طرح را به طور کامل اجرا کند، در سال ۲۰۲۵ بازار جهانی نفت شاهد ورود روزانه ۵۵۰ هزار بشکه نفت اضافی خواهد بود. برخی معتقدند، با این اتفاق باید منتظر سقوط بهای نفت خام تا پایان سال باشیم، اما برخی تحلیلگران می‌گویند: تعرفه‌های تجاری ترامپ و نتیجه مذاکرات آتش‌بس در جنگ اوکراین می‌تواند بر تصمیم اوپک پلاس تاثیر بگذارد. در این میان، سازمان اوپک در تازه‌ترین پیش‌بینی خود اعلام کرده که جای نگرانی نیست و بازار می‌تواند نفت اضافی را جذب کند. بنابراین نباید انتظار افت شدید قیمت نفت خام را داشت. اوپک در تازه‌ترین گزارش ماهانه خود اعلام کرد که بازار توان جذب ۴۲.۶ میلیون بشکه در روز نفت خام تولیدی ۲۲ عضو این سازمان را دارد.

با وجود اطمینان خاطر اوپک، به نظر می‌رسد که برخی کشورها (همچون عراق) با استفاده از این فرصت اقدام به افزایش تولید خراج از سهمیه کنند. بی‌شک این اتفاق تاثیر منفی بر سطح قیمت‌ها خواهد گذاشت و بیش از همه به نفع مصرف‌کنندگان بزرگ (به ویژه چین) خواهد بود.

کد مقاله

22119

تاریخ انتشار

۱۴۰۳/۱۲/۱۴

لینک کوتاه

https://sfg.ir/?p=22119

اشتراک گذاری