گروه مالی پیشرو و دانش محور با مجموعه متنوعی از خدمات فناورانه

تلاطم در بازار جهانی سنگ آهن

تلاطم در بازار جهانی سنگ آهن

در دو هفته گذشته، بازار جهانی سنگ آهن شاهد افت ۸ درصدی قیمت این کامودیتی استراتژیک بوده است. برای بسیاری از کشورها، این اتفاق ناگواری است.

به گزارش متال ماینر، کارشناسان افت اخیر قیمت سنگ آهن و تلاطم بازار آن را به چند عامل نسبت می‌دهند که مهمترین آنها، اعمال تعرفه‌های تجاری بر برخی تولیدات فولادی چین است. جدای از تعرفه‌های جدید دولت آمریکا، برخی کشورهای همسایه چین به ویژه ویتنام و کره جنوبی نیز تعرفه‌های جدیدی بر واردات برخی محصولات فولادی از چین اعمال کرده‌اند. عامل مهم دیگر، تغییر در میزان تقاضای کشورهای اصلی تولیدکننده فولاد جهان است. در مجموع، به نظر می‌رسد که بازارهای جهانی نگران وضعیت سنگ‌ آهن تا پایان سال ۲۰۲۵ هستند.

به طور کلی، میزان تولید، تقاضا و صادرات جهانی فولاد در کنار سیاست‌های تعرفه‌ای واردکنندگان بزرگ، از مهمترین عوامل موثر بر قیمت سنگ آهن به شمار می‌روند. این روزها تولیدکنندگان چینی با نگرانی مضاعفی روبه‌رو هستند. از یک سو، تعرفه جدید ۲۵ درصدی دولت آمریکا بر واردات تمامی محصولات فولادی چین و از سوی دیگر، افزایش تعرفه‌های واردات ویتنام و کره جنوبی، تولیدکنندگان فولاد چین را به شرایط دشواری مواجه کرده است. این شرایط به معنای کاهش تولید فولاد چین و افت تقاضای سنگ آهن این کشور است.

ظاهرا اخبار بد برای چینی‌ها پایانی ندارد و بخش صادرات فولاد این کشور نیز روزهای سختی در پیش دارد. بر اساس گزارش خبرگزاری رویترز، گروهی از قانونگذاران آمریکایی از هر دو حزب قصد دارند لایحه‌ای را به تصویب برسانند که هدف آن، جلوگیری از واردات فولاد ارزان شرکت‌های چینی است که در کشورهای دیگر تولید شده‌اند. این شرکت‌های چینی برای مقابله با تعرفه‌های آمریکا اقدام به تولید فولاد در کشورهای دیگر می‌کنند و از مبدا این کشورها، صادرات انجام می‌دهند. در صورت تصویب، این قانون شدیدترین مقررات ضد دامپینگ را اجرا خواهد کرد.

سیگنال‌های متناقض بازارهای فولاد جهان نیز از عوامل نوسان قیمت سنگ آهن به شمار می‌رود. در واقع، مغایرت در آمار عرضه و تقاضای سنگ آهن موجب شده تا قیمت این کالای استرتژیک در الگوی «یک گام به پیش، دوگام به پس» گرفتار شود. به عنوان مثال، کاهش فعالیت شرکت‌های معدنی و شرایط آب‌وهوایی نامناسب در استرالیا به افت صادرات سنگ آهن منجر شده است. این در حال است که کارشناسان پیش‌بینی کرده بودند، به دلیل افزایش فعالیت ساخت‌وساز در چین، مصرف سنگ آهن این کشور با افزایش روبه‌رو خواهد شد.

قیمت سنگ آهن نسبت به یک سال قبل نزدیک به ۱۲۰ یوان در هر تن کاهش نشان می‌دهد. در حال حاضر قیمت هر تن سنگ آهن معادل ۷۷۰ یوان است. در یک سال گذشته، بالاترین قیمت این کالا به میزان ۹۲۰ یوان در ماه می و کمترین آن به میزان ۶۶۰ یوان در ماه سپتامبر به ثبت رسیده بود.

کد مقاله

22122

تاریخ انتشار

۱۴۰۳/۱۲/۱۵

لینک کوتاه

https://sfg.ir/?p=22122

اشتراک گذاری