گروه مالی پیشرو و دانش محور با مجموعه متنوعی از خدمات فناورانه

هراس بازار نفت از رکود اقتصادی

هراس بازار نفت از رکود اقتصادی

نفت خام نخستین روز معاملاتی هفته را با رشد بیش از یک درصدی قیمت آغاز کرد. با این حال نسبت به ابتدای سال ۲۰۲۵ افت قابل توجهی را نشان می‌دهد. تحلیلگران آینده این بازار را مبهم ارزیابی می‌کنند.

به گزارش اویل پرایس، در معاملات امروز دوشنبه ۱۴ آوریل (۲۵ فروردین) قیمت هر بشکه نفت خام سبک آمریکا با بیش از ۱.۴ درصد رشد از مرز ۶۲.۳ دلار گذشت. نفت برنت نیز با همین مقدار رشد به قیمت ۶۵.۷ دلار به فروش رسید. بازار جهانی نفت در دو هفته گذشته افت‌های متعددی را ثبت کرده بود. اعلام معافیت برخی کالاهای چینی از تعرفه‌های جدید دولت ترامپ و رشد واردات نفت خام این کشور از عوامل اصلی افزایش قیمت نفت به شمار می‌رود. داده‌های ماه مارس نشان می‌دهد که میزان واردات نفت خام چین با نرخ سالانه ۵ درصد رشد کرده است. بخش بزرگی از نفت خام وارداتی چین مربوط به نفت ایران و روسیه بوده است.

با این حال، بازار نفت همچنان تحت فشار تنش‌های تجاری بین آمریکا و چین قرار دارد. این تنش‌ها، آینده اقتصاد جهان و سطح تقاضا برای انرژی را با ابهام روبه‌رو کرده است. در حال حاضر چین واردات نفت خام از آمریکا را به شدت کاهش داده، چرا که تعرفه‌های سنگین دولت ترامپ، خرید نفت آمریکا برای پالایشگاه‌های چینی را غیراقتصادی کرده است. بازارهای جهانی از این هراس دارند که تشدید تنش‌های تجاری بین دو ابرقدرت اقتصادی جهان و اثرپذیری سایر کشورها از آن به کاهش رشد اقتصادی یا حتی رکود اقتصادی در جهان منجر شود. در این صورت، با توجه به تلاش اعضای گروه اوپک پلاس برای افزایش عرضه، باید منتظر سقوط قیمت نفت بود.

نیل دوتتا، مدیر بخش پژوهش در شرکت رنسانس ماکرو در یادداشتی در بلومبرگ نوشت: ما وارد دوران رکود می‌شویم. گمان نمی‌کنم بحثی در این مورد وجود داشته باشد.

سطح هشدارها یه حدی بالاست که اداره اطلاعات انرژی آمریکا هم بر آن صحه گذاشته و اعلام کرده است، جنگ تعرفه‌ها تاثیر منفی بر تقاضای جهانی نفت خواهد داشت. بلومبرگ اشاره می‌کند که از زمان ورود دونالد ترامپ به کاخ سفید، قیمت نفت خام نزولی بوده است. در آن زمان گفته می‌شد که افت قیمت نفت به دلیل اصرار ترامپ بر افزایش تولید داخلی نفت و گاز بوده است که با مخالفت تولیدکنندگان مواجه شد. پس از آن، توجه بازار به سیاست‌های تجاری ترامپ و میزان اثرگذاری آن معطوف شد.

کارشناسان معتقدند، در حال حاضر بزرگترین خطری که بازار نفت را تهدید می‌کند، سیاست‌های تجاری ترامپ و واکنش کشورهاست. این اتفاق به تشدید فشارهای تورمی و کاهش تقاضای جهانی منجر می‌شود که تاثیر مستقیمی بر بازار انرژی خواهد داشت.

کد مقاله

22314

تاریخ انتشار

۱۴۰۴/۰۱/۲۵

لینک کوتاه

https://sfg.ir/?p=22314

اشتراک گذاری