پس از آخرین رکوردشکنی، طلا با کاهش قیمت روبهرو شد و هفته معاملاتی گذشته را با کاهش به پایان برد. اما به نظر نمیرسد که رکوردشکنیهای فلز زرد پایان یافته باشد.
به گزارش تریدینگ اکونومیکس، در پایان معاملات دیروز جمعه ۱۸ آوریل (۲۹ فروردین) قیمت هر اونس طلا با بیش از ۲۴ دلار افت به سطح ۳۳۲۶ دلار کاهش یافت. این در حالی است که روز پنجشنبه ۱۷ آوریل موفق به ثبت رکورد قیمت ۳۳۵۳ دلاری شده بود. با وجود کاهش قیمت در روز جمعه، طلا طی هفته گذشته بیش از ۱۰۰ دلار افزایش قیمت داشته است.
یک سال قبل در چنین روزهایی، قیمت هر اونس طلا در محدوده ۲۳۳۰ دلار در نوسان بود. اما تنشهای ژئوپلیتیک و بحرانهای اقتصادی موجب شد تا قیمت این فلز گرانبها در روندی صعودی قرار گیرد به طوری که از آن زمان تاکنون قیمت هر اونس طلا حدود ۱۰۰۰ دلار افزایش یافته است.
به گفته کارشناسان، پس از ثبت بالاترین رکورد تاریخی طلا، سرمایهگذاران اقدام به فروش جهت حفظ سود کردند که به کاهش قیمت این فلز منجر شد. در هفتههای اخیر، آشوب و بیثباتی ناشی از سیاستهای تجاری آمریکا موجب افزایش تقاضا برای طلا شده و قیمت آن را به شدت افزایش داده است. در حال حاضر، سرمایهگذاران برای پیشبینی روند پیشرو، بر اخبار و شایعات متعدد و گاه متفاوت مربوط به تعرفههای تجاری دولت ترامپ متمرکز هستند. به عنوان مثال، دولت ترامپ از یک سو به دنبال بررسی احتمال اعمال تعرفه بر واردات نیمهرساناها و دارو است و از سوی دیگر، از احتمال به تعویق انداختن اعمال تعرفه بر واردات خودرو و تعلیق عوارض برای واردات محصولات فناوری خبر میدهد. این سیاستهای متناقض، تصمیمگیری درباره سرمایهگذاری را دشوار کردهاند.
در چنین شرایطی، جروم پاول رئیس فدرال رزرو اعلام کرد که پیش از اعمال هرگونه تغییر در نرخهای بهره، بانک مرکزی آمریکا منتظر شفافتر شدن فضای اقتصادی است. پاول گفت که سیاستهای تعرفهای ترامپ به افزایش نرخ تورم و کاهش نرخ رشد اقتصادی منجر خواهد شد. این سخنان با واکنش منفی دونالد ترامپ مواجه شدند. سرمایهگذاران بینالمللی نیز از نزدیک احتمال مذاکرات تجاری چین و آمریکا را دنبال میکنند. چین برای انجام مذاکره تجاری با آمریکا (البته تحت شرایط خاص) اعلام تمایل کرده است.
نقره نیز همچون طلا پس از ثبت رکورد جدید، هفته را با کاهش قیمت به پایان برد. هر چند در مجموع، هفته مثبتی را پشت سر گذاشت.
در بازار انرژی، بهای نفت خام پس از ۳ هفته پیاپی افت قیمت، وارد فاز صعودی شد. بر این اساس، بهای هر بشکه نفت خام سبک آمریکا با بیش از ۲.۲ دلار به ۶۴.۶۸ دلار رسید. هر بشکه نفت برنت نیز با رشد بیش از ۲.۱ درصدی به قیمت ۶۷.۹۶ دلار معامله شد.