گروه مالی پیشرو و دانش محور با مجموعه متنوعی از خدمات فناورانه

دنیا آرام گرفت، طلا افت کرد

دنیا آرام گرفت، طلا افت کرد

هفته معاملاتی جدید با افت سنگین طلا آغاز شد. آرام شدن فضای سیاسی، ژئوپلیتیک و تجاری جهان، مهمترین عامل کاهش قیمت فلز گرانبها به شمار می‌رود. در این میان، برخی کامودیتی‌ها در مسیر صعود قرار گرفتند.

به گزارش تریدینگ اکونومیکس، در معاملات امروز دوشنبه ۱۲ می (۲۲ اردیبهشت) قیمت هر اونس طلا با بیش از ۹۷ دلار افت به سطح ۳۲۲۷ دلار رسید و پایین‌ترین قیمت در یک هفته را ثبت کرد. به گفته تحلیلگران، افزایش خوش‌بینی‌ها درباره نتیجه مذاکرات تجاری چین و آمریکا به کاهش تقاضا برای دارایی‌های امن منجر شده است. پس از موج نخست جنگ تعرفه‌ای که با اقدامات ترامپ آغاز شد و به نگرانی بازارهای مالی انجامید، اخبار جدید از فروکش کردن بحران خبر می‌دهند.

در دیدار اخیر مقام‌های دو کشور چین و آمریکا به مذاکره درباره اختلافات تجاری پرداختند. پکن اعلام کرد که در حال برنامه‌ریزی برای دیدار رسمی با مقام‌های آمریکایی است و واشنگتن هم از پیشرفت مذاکرات و احتمال توافق با چینی‌ها خبر داد. ظاهرا نتیجه دیدار اخیر مقام‌های دو کشور مثبت بوده است. خبرها حکایت از آن دارند که آمریکا برای یک بازه ۹۰ روزه، تعرفه ۱۴۵ درصدی واردات از چین را به ۳۰ درصد کاهش داده است. در مقابل چین هم تعرفه ۱۲۵ درصدی واردات کالاهای آمریکایی را به ۱۰ درصد کاهش داده است. در این راستا، اسکات بسنت وزیر خزانه‌داری آمریکا قصد دارد امروز جزییات بیشتری از پیشرفت مذاکرات تجاری چین و آمریکا منتشر کند.

در حوزه ژئوپلیتیک، آتش‌بس میان هند و پاکستان برقرار شد، هر چند دو طرف چند بار یکدیگر را به نقض آن متهم کرده‌اند.

سیاست‌های فدرال رزرو نیز فشار مضاعفی بر طلا وارد کرده است. چند روز قبل، بانک مرکزی آمریکا نسبت به ریسک‌های بازار کار و افزایش تورم هشدار داد و رئیس فدرال رزرو هرگونه اقدام کاهش نرخ بهره در شرایط بحران تجاری را رد کرد.

قیمت نقره نیز بیش از ۱.۳ درصد کاهش یافت و به ۳۲.۲۸ دلار در هر اونس رسید. در معاملات هفته گذشته قیمت این فلز گرانبها تا ۳۳.۲ دلار هم بالا رفته بود. برخلاف طلا، توافق‌های تجاری بین دو غول اقتصادی جهان، چشم‌انداز بلندمدت تقاضای صنعتی برای نقره به ویژه بخش انرژی تجدیدپذیر را بهبود بخشیده است. چین و آمریکا از بازیگران اصلی این بخش به شمار می‌روند.

در معاملات امروز، نفت خام مسیری مخالف فلزات گرانبها داشت. نفت سبک آمریکا با بیش از ۳ درصد رشد به ۶۳ دلار نزدیک شد. برنت نیز ۳ درصد بالا رفت و به ۶۵.۸ دلار در هر بشکه رسید. مس، سویا، فولاد، زغال سنگ و سنگ آهن از دیگر کامودیتی‌های مثبت امروز بودند.

کد مقاله

22442

تاریخ انتشار

۱۴۰۴/۰۲/۲۲

لینک کوتاه

https://sfg.ir/?p=22442

اشتراک گذاری