معاملات هفتگی فلزات گرانبها با کاهش ۷۵ دلاری قیمت طلا به پایان رسید. این فلز نسبت به یک ماه قبل نیز ۱۴۵ دلار کاهش نشان میدهد. هر چند در مقایسه با یک سال قبل در چنین روزی، بیش از ۷۵۰ دلار رشد داشته است.
به گزارش تریدینگ اکونومیکس، در پایان معاملات هفته گذشته قیمت طلا با بیش از ۳ درصد کاهش به ۳۲۰۳ دلار در هر اونس رسید. به گفته تحلیلگران، کاهش تنشها در تجارت جهانی مهمترین عامل افت قیمت این فلز گرانبها بوده است. به تازگی چین و آمریکا توافق کردند که نرخ تعرفههای واردات را به مدت ۹۰ روز کاهش دهند. این تصمیم به کاهش نگرانیها درباره تاثیرات منفی تنشهای تجاری بلندمدت بین دو غول اقتصادی جهان منجر شده است. کارشناسان معتقدند، تداوم تنش بین این دو کشور نه تنها تجارت بلکه اقتصاد جهان را نیز تهدید میکند.
در همین حال، به نظر میرسد که با توجه به ادامه آتشبس بین پاکستان و هند، ریسکهای ژئوپلیتیک نیز در حال کاهش است. با این حال، مذاکرات صلح بین روسیه و اوکراین هنوز به نتیجه نرسیده است. این عامل از رشد قیمت طلا حمایت میکند.
در حوزه مالی، دادههای نرخ تورم آمریکا، انتظارات برای کاهش نرخهای بهره فدرال رزرو (دستکم دو بار در سال جاری) را تقویت کرده است. هر چند جروم پاول، رئیس بانک مرکزی آمریکا هشدار داد که ممکن است در آینده نرخ تورم دوباره صعودی شود. بر این اساس، فدرال رزرو ناچار خواهد بود برای کنترل آن به سیاست تثبیت قیمت روی آورد.
قیمت نقره نیز همپای طلا در روندی نزولی قرار گرفت. این فلز گرانبها که هفته را با قیمت ۳۲.۵۸ دلار آغاز کرده بود، در پایان هفته به ۳۲.۲۷ دلار در هر اونس کاهش یافت. کاهش نگرانیها درباره جنگ تجاری و کاهش ریسکهای ژئوپلیتیک بر قیمت نقره نیز اثرگذار بوده است. با این حال، روشن نیست پس از پایان دوره ۹۰ روزه توافق تجاری بین آمریکا و چین، آیا این روند ادامه خواهد یافت یا تنشها دوباره بالا خواهد گرفت.
در معاملات هفته گذشته، بازار انرژی وضعیت بهتری داشت. بر این اساس، نفت خام سبک آمریکا هفته را با بیش از ۲ درصد رشد قیمت به پایان برد و به ۶۲.۴۹ دلار در هر بشکه رسید. همچنین نفت برنت دریای شمال با همین مقدار رشد، به قیمت ۶۵.۴۱ دلار در هر بشکه دست یافت.
بازار دیگر کامودیتیهای مهم چندان مطلوب نبود، به طوری که در آخرین روز معاملات، قیمت مس، دانه سویا، گندم، زغال سنگ، فولاد و سنگ آهن با کاهش روبهرو شد.