انرژی تجدیدپذیر به عنوان یکی از چند ابزار بسیار موثر برای کاهش پسماندهای گازی کربن و مبارزه با تغییر اقلیمی محسوب میشود. اما، فناوریهای اساسی همچون نیروگاههای خورشیدی و بادی یا وسایط نقلیه برقی (EVs) نیز میتوانند عوامل مصرف عمده مواد معدنی باشند. مس به عنوان فلزی اساسی و تجدیدپذیر به شمار میرود. این فلز خاصیت رسانای بالایی دارد که میتوان درون لولهها، کابلها یا صفحات به آسانی به آن شکل داد و نیز میتواند با سرعتی بیشتر از فلزات دیگر گرمای خود را از دست بدهد. در واقع، مس به خودی خود مادهای پایدار است. این فلز ۱۰۰% تجدیدپذیر است و میتوان بدون اتلاف در عملکرد در دفعات مکرر از آن استفاده نمود. همان طور که جزئیات مطالب ژورنال ویژوال کاپیتالیست در زیر بیان می کند، فناوری تعیین میکند مقدار تقاضای جهانی در بخشهای نیروی پاک و حمل ونقل پاک چقدر است که انتظار میرود در دهههای آتی دوبرابر بشود.
افزایش استفاده از انرژیهای باد و خورشیدی
مدت زمانی طولانی است که مس به خاطر قابلیت رسانایی و دوام بالای خود جزئی مشترک در اکثر شبکههای برق، تولید نیرو، انتقال، توزیع، و مدارهای الکتریکی بوده است. اما، فناوری های جدید انرژی حتی بیش از این به مس نیاز دارند. سیستم های برق خورشیدی فتوولتائیک (PV) تقریباً حاوی ۵ تن مس به ازای هر مگاوات مس تشکیل می شوند، این در حالی است که تاسیسات ذخیره سازی انرژی به ۷/۲ تا ۶/۳ تن مس به ازای هر مگاوات برق به مس نیاز دارند.
نیروی خورشیدی تنها منبع تجدیدپذیر انرژی نیست که به مس وابسته است، چون ممکنست در یک نیروگاه بادی هم بین ۴ تا ۱۵ میلیون پوند مس مورد استفاده قرار گرفته باشد.
مس وسایط نقلیه برقی را به حرکت می اندازد
بخش حمل ونقل پاک مقادیر زیادی مس مصرف می کند. در واقع، این فلز در هر بخش اصلی از وسیله نقلیه برقی مورد استفاده قرار می گیرد، از موتور تا مبدل و شبکه سیمپیچ برقی آن. در حالی که بطور میانگین در یک اتومبیل بنزینی حدود ۲۰ کیلوگرم مس مصرف می شود، در یک اتومبیل کاملاً برقی عمدتاً در بخش شبکه سیمکشی آن تقریباً از ۸۰ کیلوگرم مس استفاده می شود.
بنابراین، انتظار میرود فقط به تنهایی میزان تقاضای مس برای باتری های وسایط نقلیه برقی از ۲۱۰ هزار تن در سال ۲۰۲۰ به ۸/۱ میلیون تن در سال ۲۰۳۰ افزایش یابد.
اما تقاضا برای این فلز فقط به اتومبیلها محدود نمیشود. از فلز مس برای ایستگاه های شارژ اتومبیل برقی هم استفاده میشود که نیز انتظار میرود در مقایسه با سال ۲۰۲۰، میزان آن در سال ۲۰۳۰ تا ۱۰۰۰% افزایش بیابد.
منبع :news.yahoo
مشاهده خبر