در هفته جاری، بازارهای سهام آسیایی در میان صحبت ها در مورد تحریم های بیشتر علیه روسیه به خاطر تهاجم روسیه به اوکراین، روند محتاطانهای را در پیش گرفتند، در حالی که با افزایش بازدهی کوتاه مدت، بازارهای اوراق قرضه همچنان خطر سقوط سنگین را برای اقتصاد ایالات متحده را به دنبال داشت. تعطیلات در چین باعث شد تا معاملات خیلی کمی صورت بگیرند و بزرگترین شاخص سهام آسیا-اقیانوسیه اماسسیآی در خارج از ژاپن ۰.۱ درصد کاهش یافت.
شاخص نیکی ۲۲۵ ژاپن ثابت باقی ماند، در حالی که معاملات آتی سهام اس اند پی ۵۰۰ ، ۰.۲ درصد کاهش یافت و معاملات آتی در حدود ۰.۳ درصد کاهش یافت. در حالی که مذاکرات صلح روسیه و اوکراین طولانیتر شده است، گزارشها درباره جنایات روسیه باعث شد که آلمان اعلام کند که غرب با اعمال تحریمهای بیشتر در روزهای آینده موافقت خواهد کرد.
وزیر دفاع آلمان همچنین گفت که اتحادیه اروپا باید درباره ممنوعیت واردات گاز روسیه به به بحث و بررسی بپردازد، این برنامه احتمالاً قیمتها را همچنان بالاتر میبرد و در عین حال نوعی سهمیه بندی انرژی در اروپا را تحمیل میکند.
دادههای هفته گذشته نشان داد که تورم در اتحادیه اروپا به بالاترین حد خود رسیده است و فشار بر بانک مرکزی اروپا برای مهار قیمتها حتی با کاهش شدید رشد افزایش یافته است. تحلیلگران ANZ در یادداشتی هشدار دادند: «واقعاً به نظر می رسد که زمان آن فرا رسیده است که بانک مرکزی اروپا وارد میدان عمل شود.» در حالی که بانک مرکزی اروپا در مورد افزایش نرخ ها محتاط است، پس از گزارش حقوق و دستمزد ماه مارس در روز جمعه به نظر میرسد که باید زودتر برای لغو برنامه QE خود اقدام کند. تعداد زیادی از مقامات فدرال رزرو قرار است در رویدادهای عمومی این هفته صحبت کنند و با چشمانداز رویکردهای جنگ طلبانهتر و صورتجلسه های متفاوت، آخرین جلسه سیاستگذاری در روز چهارشنبه برگزار می شود.
فدرال رزرو ایالات متحده قبلاً نرخ ها را افزایش داده است و از دیدگاه تحلیلگران یاد شده”اکنون انتظار داریم که فدرال رزرو در ماه های می، ژوئن و جولای ۵۰ واحد افزایش یابد، قبل از اینکه با افزایش ۲۵ واحدی… ماه های سپتامبر، نوامبر و دسامبر، آهنگ صعودی را کاهش دهد.”
این امر نرخ وجوه را زودتر با ۲.۵۰ تا ۲.۷۵ درصد تا پایان سال ۲۰۲۲ وارد قلمرو محدود می کند.
منحنی بازده معکوس
سرمایهگذاران به فشار اوراق خزانهداری کوتاهمدت و معکوس کردن بیشتر منحنی بازدهی واکنش نشان دادند، زیرا قیمتهای بازار کاملا پرریسک بود و تمام این انقباضات در نهایت منجر به رکود میشود. روز دوشنبه، بازدهی دو ساله به بالاترین سطح سه ساله ۲.۴۹ درصد و بسیار بالاتر از بازدهی ۱۰ ساله ۲.۴۱ درصدی رسید. با توجه به اینکه بانک ژاپن هفته گذشته بارها برای حفظ بازده اوراق قرضه نزدیک به صفر اقدام کرد، جهش بازدهی دلار آمریکا را به ویژه در برابر ین تقویت کرد.
دلار با قیمت ۱۲۲.۶۳ ین معامله شد و فاصله چندانی با اوج هفت ساله اخیر خود یعنی ۱۲۵.۱۰ نداشت. یورو به ۱.۱۰۴۱ دلار رسید و در صورت توقف واردات گاز از روسیه توسط اتحادیه اروپا، ممکن است قیمت دلار بیشتر هم سقوط کند. افزایش بازده اوراق قرضه در سطح جهانی باعث کاهش قیمت طلا شده است و این فلز در سطح ۱۹۲۳ دلار در هر اونس باقی مانده است.
در همین حال، پس از استقبال امارات متحده عربی و گروه حوثی وابسته به ایران از آتشبس که عملیات نظامی در مرز عربستان و یمن را متوقف نمود، قیمت نفت کاهش یافت و برخی از نگرانی ها در مورد مسائل احتمالی عرضه را کاهش داد.
پس از اینکه جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده، بزرگترین عرضه ذخایر نفت ایالات متحده را در تاریخ خود اعلام کرد، نفت هفته گذشته ۱۳ درصد کاهش یافت که این رقم بزرگترین سقوط هفتگی در دو سال اخیربه شمار می رود.
نفت برنت آخرین بار با ۸۶ سنت کاهش به ۱۰۳.۵۳ دلار رسید، در حالی که نفت خام آمریکا ۸۰ سنت کاهش یافت و به ۹۸.۴۷ دلار رسی