گروه مالی پیشرو و دانش محور با مجموعه متنوعی از خدمات فناورانه

امکان فروپاشی اقتصادی به دنبال افزایش قیمت نفت

امکان فروپاشی اقتصادی به دنبال افزایش قیمت نفت

به گفته تحلیل گران،ممکن است با افزایش قیمت نفت، با «فروپاشی اقتصادی» مواجه شویم.

 

 

به گفته یک تحلیلگر نفتی، قیمت نفت با توجه به نگرانی‌های عرضه با گسترش بحران روسیه و اوکراین افزایش می‌یابد و این می‌تواند منجر به کاهش شدید تقاضا و رکود اقتصادی شود. پل سانکی از بخش تحقیقات سانکی گفت: «من نگران این هستم که ما اصلاً نفت به اندازه کافی در اینجا نداریم و این در حالی است که قیمت نفت به سمت ۱۲۰ تا ۱۵۰ دلار در حال حرکت است و این یعنی ما داریم کم کم به  فروپاشی اقتصادی نزدیک می شویم.» طبق یک یادداشت تحقیقاتی، این شرکت پیش بینی می‌کند که تا زمانی که وضعیت اوکراین حل و فصل نشود، نفت بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ دلار در هر بشکه معامله گردد. شاخص بین‌المللی قیمت نفت خام برنت پس از عبور از سطح ۱۱۹ دلار، با جهش ۳.۲۴ درصدی به ۱۱۶.۵۹ دلار در هر بشکه رسید. قیمت نفت خام آمریکا با ۳.۲۶ درصد افزایش به ۱۱۴.۲۱ دلار در هر بشکه رسیده است. سانکی روز پنجشنبه به سی‌ان‌بی‌سی گفت: محموله‌های نفتی روسیه پس از تهاجم و اخبار تحریم‌ها، با وجود قیمت‌های پایین‌تر، «به سادگی صادر نمی‌شوند.» وی همچنین گفت: «یک اختلال عمده، فیزیکی و فوری وجود دارد که بازار کنونی فشرده با موجودی بسیار کم  را گرفتار خود کرده است.» وی افزود: این احتمال وجود دارد که قیمت بالای نفت به تورم بیشتر دامن زده و تقاضای نفت را از بین ببرد و روند رشد اقتصادی در جهان را کندتر نماید.

نقش اوپک

علیرغم تغییرات شدید قیمت نفت، سانکی پیشنهاد کرد که اوپک و متحدانش روند درستی را در پیش گرفته‌اند تا به افزایش اندک تولید خود در آوریل همانطور که برنامه‌ریزی شده بود، پایبند بمانند. وی گفت: «مقیاس وضعیت اضطراری در اینجا به قدری شدید است که احتمالاً نمی‌خواهید همان کاری را انجام دهید که دولت‌های غربی انجام می‌دهند، یعنی … آزاد کردن ذخایر اضطراری، و سرکردن با ذخایر حتی کمتر.»

وی افزود: «به همین ترتیب، اگر عربستان و امارات ظرفیت اضافی خود را کاهش دهند، خوب، شما نمی‌دانید که در آینده چه اتفاقی خواهد افتاد.»

سانکی با اشاره به کشورهایی مانند لیبی و عراق گفت: هر منبع عرضه نفت مخاطره‌آمیزی ممکن است از بین برود” و قیمت نفت می‌تواند به ۲۰۰ دلار در هر بشکه برسد. وی همچنین عنوان داشت: اوپک پلاس “احتمالاً فقط دست روی دست گذاشته است تا ببیند چگونه چنین وضعیتی در آینده رخ می دهد.”

عکس این دیدگاه، دیوید گلدوین، رئیس استراتژیهای جهانی گلدوین، یک شرکت مشاوره بین‌المللی انرژی، گفت: «من فکر می‌کنم این یک اشتباه بزرگ است.» وی به عربستان سعودی و امارات متحده عربی که ظرفیت اضافی برای عرضه نفت بیشتر دارند، اشاره کرد و گفت که آنها بازار اولیه آینده خود – آسیا – را تنبیه می‌کنند. او گفت: “آنها در جایگاه غلطی در تاریخ ایستاده اند و کم کم خود را به تامین کننده غیرقابل اعتماد تبدیل می‌کنند و به دنیا اعلام می‌کنند که چرا ما همیشه می‌خواستیم نفت خاورمیانه را کنار بگذاریم.”

 

 

منبع:cnbc

مشاهده خبر

 

 

کد مقاله

10334

تاریخ انتشار

۱۴۰۰/۱۲/۱۶

لینک کوتاه

https://sfg.ir/?p=10334

اشتراک گذاری

آخرین اخبار و مقالات