رسانههای دولتی روسیه گزارش دادند که ایران و آرژانتین چند روز پس از اجلاس سران بلوک پنج کشور تصمیم گرفتند که به ساز و کار بریکس ملحق شوند. در این جلسات رهبران کشورها اجماع نمودند تا به بحث درباره امکان پذیرش کشورهای جدید در این گروه بر اساس “امکان پذیرش کشورهای جدید در این گروه” بپردازند. به نقل از خبرگزاری دولتی تاس، ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه گفت: آرژانتین و ایران برای پیوستن به سازمان بریکس (برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی) درخواست داده اند.
به گزارش تاس، آلبرتو فرناندز، رئیس جمهور آرژانتین هفته گذشته در نشست بریکس پلاس گفت که کشورش می خواهد به عضویت کامل این اتحادیه درآید.
بر اساس گزارش ها، پیش از اجلاس، عربستان سعودی نیز برای پیوستن به این گروه اعلام آمادگی نموده است.
موضوع گسترش بلوک بریکس در اجلاس مجازی ۲۳ ژوئن به میزبانی چین مطرح شد. در بیانیه صادره در پایان اجلاس آمده است که رهبران به بحث در مورد امکان پذیرش کشورهای جدید در گروه پنج کشوری بر اساس “مشاوره و اجماع کامل” می پردازند.
ژائو لیجیان، سخنگوی وزارت امور خارجه چین، در پاسخ به سوالی درباره واکنش وی در نشست خبری سهشنبه درباره ایران و آرژانتین برای پیوستن به بریکس، گفت بسیاری از کشورها نسبت به پیوستن به بلوک پنج عضوی بازارهای نوظهور ابراز آمادگی کرده اند.
ژائو گفت: “کشورهای عضو بریکس توافق کردند که تقویت همکاری با سایر بازارهای نوظهور و کشورهای در حال توسعه برای بهبود نمایندگی مکانیسم بریکس و اعلام آن در مورد موضوعات مهم بینالمللی مهم است تا بتوانیم بهتر در برابر چالشها ایستادگی کنیم و از منافع بازارهای نوظهور و کشورهای در حال توسعه حمایت کنیم.”
وی گفت: ” که بسیاری از کشورها از جمله ایران و آرژانتین تمایل خود را برای پیوستن به خانواده بریکس اعلام نمودهاند. چین به عنوان رئیس بریکس در سال جاری فعالانه از کشورهای بریکس برای آغاز روند گسترش عضویت برای گسترش همکاری های بریکس پلاس حمایت می نماید.”
ژائو گفت که در چهاردهمین اجلاس سران که در ۲۳ ژوئن برگزار شد، رهبر بریکس به اتفاق آرا در مورد گسترش مکانیسم بریکس مذاکره نمود و آنها به حمایت بحث، استانداردها و رویه برای گسترش پرداختند.
وی گفت: چین با شرکای بریکس همکاری خواهد کرد تا روند توسعه را به طور پیوسته پیش ببرند تا شرکای همفکر بتوانند به عضویت بریکس درآیند.
در این بیانیه آمده است: «ما به تعیین اولویتهای مناسب در همکاریهای گستردهمان، بر اساس اجماع، ادامه خواهیم داد و مشارکت استراتژیک خود را به صورت کارآمد، عملی و کاربردی ارائه خواهیم نمود. .. ما از گسترش گفتگوها بین اعضای بریکس در مورد روند گسترش بریکس حمایت میکنیم. ما بیشتر به بررسی نیاز به شفاف سازی اصول راهنما، استانداردها، معیارها و رویه های این روند توسعه از طریق کانال شرپاس بر اساس مشورت و اجماع کامل تاکید می کنیم.»
منبع:business-standard
مشاهده خبر