گروه مالی پیشرو و دانش محور با مجموعه متنوعی از خدمات فناورانه

بحران در صنایع نفت و فولاد چین

بحران در صنایع نفت و فولاد چین

سال ۲۰۲۴ برای اقتصاد چین، سالی بدشگون و زیان‌بار بوده است.

به گزارش اویل پرایس، در ۹ ماه نخست ۲۰۲۴ بزرگترین صنعت فولاد جهان در مجموع ۳۴ میلیارد یوان (۴.۷۶ میلیارد دلار) زیان ثبت کرد. همچنین زیان بخش پالایش نفت این کشور نیز به ۳۲ میلیارد یوان (۴.۵ میلیارد دلار) رسید. با توجه به بحران طولانی‌مدت بخش مسکن در چین، بازارهای کامودیتی این کشور شرایط متفاوتی را تجربه کرده‌اند. به عنوان مثال، می‌توان به وضعیت سنگ آهن اشاره کرد که مسیری خلاف انتظارات را طی کرده است. در نیمه نخست امسال، واردات سنگ آهن با ۶.۸ درصد افزایش نسبت به مدت مشابه سال قبل به ۶۱۱.۱۸ میلیون تن رسید. با این حال، از این مقدار سنگ آهن برای تولید فولاد استفاده نشد بلکه به دلیل قیمت‌های پایین، آنها را در انبارها ذخیره کردند. از ابتدای سال تاکنون قیمت سنگ آهن تحت تاثیر بنیان‌های ضعیف اقتصاد چین حدود ۳۳ درصد کاهش یافته است.

در همین حال، واردات نفت چین (به عنوان بزرگترین واردکننده نفت خام جهان) در نیمه نخست ۲۰۲۴ به طور میانگین معادل ۱۱.۰۵ میلیون بشکه در روز بوده است. این رقم نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲.۹ درصد کاهش نشان می‌دهد. این افت واردات هم‌زمان با افزایش قیمت‌ها رخ داده است. آمارها نشان می‌دهند، با افزایش پایبندی گروه اوپک پلاس به کاهش داوطلبانه تولید، قیمت هر بشکه نفت خام برنت از سطح ۷۷ دلار در دسامبر ۲۰۲۳ به ۹۲ دلار در آوریل امسال افزایش یافت.

بنابراین جای تعجب نیست که صنایع نفت و فولاد چین وارد مرحله بحرانی شده‌اند. زیان این دو بخش در ۹ ماه نخست امسال بیش از ۹ میلیارد دلار بوده است. در سال جاری، صنعت فولاد چین برای حفظ حاشیه سود مجبور به کاهش تولید شده است. همچنین بخش پالایش نفت این کشور نیز به دلیل توسعه سریع خودروهای برقی که تقاضا برای نفت خام را کاهش داده، مجبور به توقف فعالیت برخی پالایشگاه‌ها شده است.

از سوی دیگر، در نیمه نخست ۲۰۲۴ میزان واردات مس خام چین با ۶.۸ درصد رشد نسبت به مدت مشابه سال قبل به ۲.۷۶۳ میلیون تن رسید. هرچند افزایش قیمت مس خام در بورس لندن موجب شد تا میزان واردات در ماه ژوئن با کاهش روبه‌رو شود. این روند در بازار زغال سنگ نیز تکرار شد و هم‌زمان با کاهش قیمت‌ها، میزان واردات زغال سنگ چین در نیمه نخست امسال با ۱۲.۵ درصد افزایش به ۲۴۹.۵۷ میلیون تن رسید.

در حال حاضر تحلیلگران به نوع واکنش اقتصاد و بازارهای کامودیتی چین به بسته حمایتی بانک مرکزی چشم دوخته‌اند. امید این است که با احیای اقتصاد چین، تقاضای این کشور برای کامودیتی‌ها دوباره اوج بگیرد.

کد مقاله

21369

تاریخ انتشار

۱۴۰۳/۰۸/۱۲

لینک کوتاه

https://sfg.ir/?p=21369

اشتراک گذاری