بهای نفت خام دوباره در مسیر صعود قرار گرفت و این کالای استراتژیک، هفته را با افزایش به پایان برد.
به گزارش تریدینگ اکونومیکس، هراس از کاهش عرضه جهانی و افزایش تقاضا برای سوخت از عوامل اصلی رشد قیمت نفت خام بودند. پیشبینی اعمال تحریمهای بیشتر بر روسیه و ایران، کاهش نرخهای بهره در آمریکا و اروپا، همچنین دادههای امیدوارکننده از اقتصاد چین از دیگر عواملی هستند که از افزایش قیمت نفت حمایت کردند.
گزارشها حکایت از آن دارند که اتحادیه اروپا تحریمهای تازهای بر ناوگان حملونقل نفت خام روسیه اعمال کرده است. در همین حال، آمریکا نیز در فکر اعمال تحریمهای مشابهی است. در چین، واردات نفت خام در ماه نوامبر با افزایش روبهرو شد و به همین دلیل آژانس بینالمللی انرژی، پیشبینی خود از تقاضای جهانی نفت خام را افزایش داد. از سویی انتظار میرود که فدرال رزرو برنامه کاهش نرخهای بهره را در سال ۲۰۲۵ نیز ادامه دهد.
بر پایه آمارها، نفت خام سبک آمریکا در پایان معاملات هفته (جمعه ۱۳ دسامبر، ۲۳ آذر) با ۱.۸ درصد رشد به ۷۱.۲۹ دلار در هر بشکه رسید. وست تگزاس اینترمدیت هفته را با قیمت ۶۷.۲۳ دلار آغاز کرده بود.
نفت برنت دریای شمال نیز معاملات روز جمعه را با رشد بیش از ۱.۴۷ درصد تمام کرد و به قیمت ۷۴.۴۹ دلار در هر بشکه معامله شد. در نخستین روز هفته (دوشنبه ۹ دسامبر، ۱۹ آذر) قیمت هر بشکه نفت برنت ۷۱ دلار بود.
در بازار انرژی آمریکا، قیمت بنزین و نفت حرارتی افزایش یافت اما گاز طبیعی با افت روبهرو شد.
در بازار فلزات ارزشمند، قیمت طلا و نقره نزولی بود. طلا هفته گذشته را با قیمت ۲۶۴۰ آغاز کرد و در قیمت ۲۶۴۷ دلار به پایان برد. در میانه هفته قیمت طلا تا سطح ۲۷۴۲ دلار در هر اونس بالا رفته بود. همچنین نقره که هفته را با قیمت ۳۱.۰۴ دلار آغاز کرده بود، پس از صعود به ۳۲.۳۱ دلار، آخرین روز معاملات را با قیمت ۳۰.۴۶ دلار به پایان برد. با توجع به احتمال کاهش نرخهای بهره و افزایش تنشهای ژئوپلیتیک، پیشبینیها حکایت از آن دارند که قیمت طلا در سال ۲۰۲۵ روندی صعودی خواهد داشت.
در پایان معاملات هفته گذشته، مس، دانه سویا، گندم، فولاد و سنگ آهن نیز با افت قیمت روبهرو شدند اما زغال سنگ با رشد محدودی مواجه شد.