قیمت انرژی در آمریکا سریعتر از نرخ تورم در حال افزایش است و پیشبینی میشود امسال هزینههای انرژی در سراسر آمریکا حدود ۱۰ درصد بیشتر از سال گذشته باشد. در چنین شرایطی، کنگره آمریکا مالیات انتشار گاز متان را برای تولیدکنندگان نفت و گاز لغو کرده است.
به گزارش اویل پرایس، کنگره تحت کنترل جمهوریخواهان آمریکا (هوادار ترامپ) به لغو مالیات دولتی برای تولیدکنندگان نفت و گاز این کشور که میزان بالایی از گاز متان را منتشر میکنند، رای داد. لغو این مالیات، تازهترین مورد از مجموعه اقدامات جمهوریخواهان حامی صنعت نفت و گاز از زمان شروع به کار دولت ترامپ به شمار میرود. دونالد ترامپ پیش از انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ نیز حمایت قاطع خود را از صنعت نفت و گاز آمریکا اعلام کرده و وعده داده بود، در صورت ورود به کاخ سفید، اقدامات زیادی برای حمایت از تولیدکنندگان داخلی انجام خواهد داد. لغو مالیات متان که هفته قبل در مجلس نمایندگان و مجلس سنا به تصویب رسیده بود، برای امضا به دفتر دونالد ترامپ ارسال خواهد شد.
مالیات متان به عنوان بخشی از برنامه سازمان حمایت از محیط زیست، تولیدکنندگان نفت و گاز آمریکا را ملزم به کاهش انتشار گاز متان میکرد. رقم این مالیات (که از نظر دولت، نوعی هزینه جبرانی برای حفاظت از محیط زیست است) معادل ۹۰۰ دلار به ازای هر تن گاز متان است. گرچه بسیاری از تولیدکنندگان بزرگ نفت و گاز آمریکا آنقدر متان تولید نمیکنند که موجب افزایش این هزینه شود، اما در صورت پابرجا ماندن این قانون، امکان افزایش آن به ۱۵۰۰ دلار تا سال ۲۰۲۶ وجود داشت. پیشبینی میشد که این هزینه به کاهش انتشار ۱.۱ میلیون تنی گاز متان تا سال ۲۰۳۵ منجر شود و میلیاردها دلار درآمد نصیب دولت کند.
گاز طبیعی عمدتا از متان تشکیل شده است. در ۱۰۰ سال گذشته، متان (به عنوان یک گاز گلخانهای قوی) در به دام انداختن گرما در اتمسفر زمین بیش از ۲۵ برابر قویتر از گاز دیاکسید کربن عمل کرده است. معاهده جهانی متان نیز تایید میکند که متان قویترین گاز گلخانهای و مسئول یکسوم گرمایش جهانی ناشی از فعالیتهای بشر است.
بزرگترین فاجعه نشت گاز متان آمریکا در سال ۲۰۱۵ در ایالت کالیفرنیا رخ داد. در جریان رفع این نشتی که حدود ۴ ماه به طول انجامید، حدود ۱۰۹ هزار تن گاز متان وارد اتمسفر شد. گفته میشود، دولت ترامپ قصد دارد آمریکا را از بسیاری از پیمانها و معاهدات جهانی خارج کند. این اقدام کنگره و دولت آمریکا نیز گرچه برای حمایت از صنعت نفت و گاز داخلی انجام شده اما به گفته کارشناسان، پیامدهای منفی برای جهان به دنبال خواهد داشت.