اقتصاد جهان به آرامی روندی صعودی را طی میکند و بازارهای فلزات نیز در مسیر مشابهی حرکت میکنند. به پیشبینی صندوق بینالمللی پول، نرخ رشد اقتصادی جهان در سال ۲۰۲۵ به ۲.۴ درصد خواهد رسید. گرچه تداوم رشد مثبت اقتصاد جهان خبر خوبی برای بازار کامودیتی به ویژه فلزات است اما این نرخ پایین رشد میتواند بر قیمت فلزاتی همچون فولاد تاثیر منفی بر جای بگذارد.
انجمن فولاد اروپا در گزارش چشمانداز بازار فولاد ۲۰۲۵ و ۲۰۲۶ خود به بررسی وضعیت عرضه و تقاضا و آینده قیمت محصولات فولادی پرداخته است. در این گزارش آمده است: بی ثباتی اقتصادی همچنان بر رشد بازار فولاد جهان سایه افکنده است. این بیثباتی بر طرف تقاضا فشار میآورد و با توجه به تداوم عرضه تولیدکنندگان بزرگ، احتمال رشد قیمت محصولات فولادی بسیار کم است.
در همین حال، سایت steelonthenet در گزارش چشمانداز بازار فولاد خود نوشت: ویژگی مهم قیمتهای جهانی فولاد، دورهای بودن آنهاست. به طور معمول، در یک دوره چند ساله قیمت محصولات فولادی از نقطه اوج به سطوح پایین کاهش پیدا میکنند. به عنوان مثال، قیمت محصولاتی همچون کلاف نورد گرم یا میلگرد آجدار در آگوست ۲۰۱۱، آوریل ۲۰۱۸ و سه ماه نخست ۲۰۲۲ شاهد ثبت نقاط اوج بوده است. بررسیها نشان میدهند که در ۲۵ سال گذشته، فاصله زمانی بین نقاط اوج و فرود قیمت محصولات فولادی ۳ تا ۴ سال بوده است. بر این اساس، پیشبینی میشود که نقطه اوج بعدی قیمت فولاد در سال ۲۰۲۷ ظاهر شود. همچنین انتظار میرود که در میانه سال ۲۰۲۵ ما شاهد ثبت قیمتهای پایین برای فولاد باشیم. با این حال، در مجموع سال ۲۰۲۵ سال نسبتا آرام و همراه با رشد ملایم برای بازار فولاد خواهد بود.
انجمن جهانی فولاد پیشبینی میکند که میزان تقاضای جهانی فولاد در سال ۲۰۲۵ با ۱.۲ درصد رشد نسبت به سال گذشته به سطح ۱۷۷۲ میلیون تن افزایش پیدا کند. همچنین پیشبینی شده که میزان مصرف جهانی فولاد در سال جاری حدود ۲۱ میلیون تن افزایش خواهد یافت. کاهش فعالیتهای ساختوساز در کشورهای در حال توسعه و توسعهیافته از جمله عواملی است که بر تقاضای فولاد تاثیر میگذارد. اقتصاد چین (به عنوان بزرگترین مصرفکننده فولاد جهان) در چند سال گذشته با مشکلاتی روبهرو بوده که به کاهش مصرف فولاد این غول اقتصادی جهان منجر شده است. به گفته تحلیلگران، اعمال تعرفههای تجاری دولت آمریکا بر کالاهای چینی، مکزیکی و کانادایی نیز تاثیر منفی بر تجارت جهانی و اقتصاد کشورها بر جا خواهد گذاشت.
با این حال، با وجود همه مشکلات اقتصادی و ژئوپلیتیک جهان، تحلیلگران بازار نسبت به آینده صنعت فولاد خوشبین هستند. تازهترین برآوردها حکایت از آن دارند که میزان تقاضای جهانی فولاد تا پایان دهه جاری روندی صعودی خواهد داشت به طوری که در سال ۲۰۳۰ از مرز ۲۰۰۰ میلیون تن عبور خواهد کرد.