گروه مالی پیشرو و دانش محور با مجموعه متنوعی از خدمات فناورانه

روزگار تلخ کامودیتی‌ها

روزگار تلخ کامودیتی‌ها

بازار جهانی کامودیتی هفته گذشته را با افت قیمت قابل توجهی به پایان برد. در این هفته، بیشتر کامودیتی‌های استراتژیک شاهد کاهش قیمت بودند.

به گزارش تریدینگ اکونومیکس، در آخرین روز معاملات هفته گذشته (جمعه ۲۸ فوریه، ۱۰ اسفند) قیمت کامودیتی‌های استراتژیک (انرژی، فلزات ارزشمند، کشاورزی) بین ۰.۳ درصد تا بیش از ۲.۵ درصد کاهش یافت.

بر پایه این گزارش، برای نخستین بار از ماه نوامبر، قیمت نفت خام تحت تاثیر تنش‌های ژئوپلیتیک و بی‌ثباتی اقتصادی با کاهش روبه‌رو شد. در معاملات روز جمعه، قیمت هر بشکه نفت خام سبک آمریکا با ۰.۸ درصد افت به ۶۹.۷۶ دلار کاهش پیدا کرد. هر بشکه نفت خام برنت نیز ۰.۷۶ درصد ارزانتر شد و به قیمت ۷۲.۸۱ دلار به فروش رسید. گفت‌وگوی پرخاشگرانه بین دونالد ترامپ و ولودیمیر زلنسکی (روسای جمهور آمریکا و اوکراین) که نگرانی‌ها درباره آینده جنگ روسیه و اوکراین را تشدید کرد، بر روند نزولی قیمت نفت خام موثر بود. معامله‌گران بازار نیز همچنان نگران تاثیر منفی تعرفه‌های ترامپ بر واردات از مکزیک، کانادا و چین هستند. این تعرفه‌ها به کاهش تقاضای جهانی منجر خواهد شد. در همین حال، سردرگمی سرمایه‌گذاران درباره تاثیر سیاست‌های انرژی دولت ترامپ بر دامنه ابهامات افزوده است. دولت عراق نیز اعلام کرد که به دنبال ازسرگیری صادرات نفت کردستان است اما شرکت‌های بین‌المللی به دلیل اجرا نشدن توافق‌نامه‌های پرداخت، از ورود به این عرصه خودداری می‌کنند. هم‌زمان با نفت خام، قیمت گاز طبیعی، بنزین و نفت حرارتی نیز با کاهش روبه‌رو شد.

طلا نیز هفته‌ای نزولی را پشت سر گذاشت و با بیش از ۸۰ دلار افت، از ۲۹۳۸ دلار به ۲۸۵۶ دلار در هر اونس تنزل پیدا کرد. پس از ثبت ۸ هفته صعود، این بزرگترین افت هفتگی طلا از ماه نوامبر به شمار می‌رود. دلار قوی و سیاست‌های فدرال رزرو بیشترین تاثیر را بر بازار طلا داشته‌اند. فعالان بازار کامودیتی پیش‌بینی می‌کنند که در سال ۲۰۲۵ فدرال رزرو تنها دو مرتبه اقدام به کاهش نرخ‌های بهره خواهد کرد. در حال حاضر، تمرکز بازار به سیاست‌های تجاری ترامپ معظوف شده است. اعمال تعرفه‌های سنگین بر واردات کالا از چین، مکزیک و کانادا به تشدید بی‌ثباتی در بازارها منجر شده است.

نقره نیز همپای طلا در روندی نزولی گرفتار شد و با ۱.۵ دلار افت، از ۳۲.۶۴ دلار در ابتدای هفته به ۳۱.۱۳ دلار در هر اونس در پایان معاملات دیروز کاهش یافت. نقره طی هفته گذشته ۴.۶ درصد و در ماه فوریه ۱.۶ درصد افت قیمت را شاهد بوده است.

در معاملات دیروز، قیمت مس، زغال‌سنگ، سنگ آهن، گندم و دانه سویا نیز نزولی بود اما فولاد با رشد ۰.۲۴ درصدی قیمت روبه‌رو شد.

کد مقاله

22105

تاریخ انتشار

۱۴۰۳/۱۲/۱۱

لینک کوتاه

https://sfg.ir/?p=22105

اشتراک گذاری