گروه مالی پیشرو و دانش محور با مجموعه متنوعی از خدمات فناورانه

سقوط قیمت‌ در بازارهای کامودیتی

سقوط قیمت‌ در بازارهای کامودیتی

بازارهای کامودیتی شاهد افت قیمت بسیاری از کالاهای استراتژیک هستند. از انرژی تا فلزات، امروز بیشتر تابلوها قرمز بودند.

به گزارش تریدینگ اکونومیکس، در معاملات امروز چهارشنبه ۳۰ آوریل (۱۰ اردیبهشت) قیمت طلا با بیش از ۳۳ دلار افت مواجه شد و به ۳۲۸۳ دلار در هر اونس رسید. این رقم نسبت به آغاز معاملات هفته، بیش از ۴۰ دلار کاهش نشان می‌دهد. به گفته کارشناسان، رفع نسبی نگرانی‌ها درباره اثرات منفی تعرفه‌های آمریکا از مهمترین دلایل کاهش تقاضا برای دارایی‌های امن همچون طلا به شمار می‌رود. روز سه‌شنبه، دونالد ترامپ فرمان اجرایی را امضا کرد که بر اساس آن، عوارض جدید بر واردات خودروهای خارجی از مجموع تعرفه‌های موجود حذف شدند و عوارض واردات قطعات خودرو برای تولیدکنندگان داخلی نیز کاهش یافت. در همین حال، وزیر بازرگانی آمریکا از پیشرفت مذاکرات تجاری با کشوری که نامش فاش نشده، خبر داد.

با وجود افت امروز، طلا برای چهارمین ماه پیاپی با افزایش قیمت (به میزان ۶ درصد) مواجه شده است. در ماه آوریل، بازار طلا شاهد ثبت بالاترین رکورد تاریخ معاملات این کامودیتی بود. این رشد به دلیل بی‌ثباتی ناشی از تنش‌های تجاری بین آمریکا و چین، نگرانی از آینده اقتصاد جهان و هراس از جهش تورم بوده است. البته جریان قوی نقدینگی ورودی به صندوق‌های ETF طلا، خرید مداوم بانک‌های مرکزی و وجود تقاضای سوداگرانه نیز به این روند کمک کرده‌اند.

نقره نیز همپای طلا روز منفی را تجربه کرد. امروز نقره با بیش از ۱.۶ درصد افت به قیمت ۳۲.۴ دلار در هر اونس کاهش پیدا کرد. در حال حاضر سرمایه‌گذاران منتظر روشن شدن وضعیت روابط تجاری چین و آمریکا و انتشار داده‌های اقتصادی آمریکا هستند تا درباره سرمایه‌گذاری در بازار نقره تصمیم بگیرند.

بازار انرژی نیز شاهد افت قیمت انواع نفت خام بود. امروز قیمت هر بشکه نفت خام سبک آمریکا بیش از یک درصد کاهش یافت و به ۵۹.۸ دلار رسید. در آغاز هفته قیمت این نوع نفت خام بیش از ۶۳ دلار بود. قیمت نفت خام برنت نیز حدود یک درصد کاهش یافت و به ۶۲.۷۵ دلار در هر بشکه رسید. برنت معاملات هفتگی را با قیمت نزدیک به ۶۷ دلار آغاز کرده بود. در ماه آوریل، قیمت نفت خام ۱۶ درصد کاهش ماهانه را ثبت کرده است. به گفته تحلیلگران نفتی، بی ثباتی ناشی از تنش‌های تجاری بر چشم‌انداز تقاضای نفت خام سایه انداخته است. از سویی، احتمال افزایش عرضه نفت گروه اوپک پلاس نیز به روند نزولی قیمت‌ها کمک کرده است.

در معاملات امروز، قیمت مس، پلاتین و سنگ آهن نزولی بود اما زغال سنگ و فولاد رشد اندکی داشتند.

کد مقاله

22369

تاریخ انتشار

۱۴۰۴/۰۲/۱۰

لینک کوتاه

https://sfg.ir/?p=22369

اشتراک گذاری