دونالد ترامپ با لغو بسیاری از سیاستهای زیستمحیطی جو بایدن، برنامه افزایش تولید سوختهای فسیلی را در پیش گرفته و بودجه انرژیهای تجدیدپذیر را کاهش داده است.
به گزارش اویل پرایس، با وجود سرمایهگذاریهای کلان برای توسعه انرژی سبز در زمان جو بایدن، رئیس جمهور پیشین آمریکا، امروز این کشور به عادات قدیمی روی آورده و مشغول تولید انبوه گازهای گلخانهای است. دونالد ترامپ، رئیس جمهور کنونی آمریکا از زمان ورود به کاخ سفید در ماه ژانویه، مجموعهای از برنامهها را برای افزایش تولید سوختهای فسیلی معرفی کرده که به مهار بخش انرژی تجدیدپذیر و کاهش بودجه تحقیقات زیستمحیطی منجر شده است. بر این اساس، کارشناسان به ارزیابی دوباره چشمانداز تولید گازهای گلخانهای آمریکا پرداختند و از افزایش انتشار آلودگی اقتصاد این کشور خبر دادند.
ترامپ پس از ورود به کاخ سفید اعلام کرد که آمریکا در شرایط بحران انرژی قرار دارد، به همین دلیل دستور انجام فعالیتهای اکتشاف نفت و گاز در خشکی و دریا را صادر کرد. در زمان بایدن، میزان تولید نفت و گاز به دلیل کاهش وابستگی به روسیه با افزایش چشمگیری روبهرو شده بود. با این حال ترامپ به دنبال افزایش هر چه بیشتر تولید نفت و گاز آمریکاست. در این راستا، او فرمان اجرایی صادر کرد تا صدور مجوز، اعطای وام و تایید طرح برای همه پروژههای انرژی بادی در خشکی و دریا متوقف شوند. این فرمان در ۱۸ ایالت با مخالفت قانونی مواجه شده است.
در همین حال، رئیس جمهور آمریکا بودجه بسیاری از پروژههای زیستمحیطی، نهادهای دولتی مرتبط و پروژههای پژوهشی را قطع کرده است. در ماه می، دولت آمریکا از برنامه خود برای تغییر ساختار سازمانی آژانس حفاظت از محیط زیست از طریق کاهش نیروی انسانی (به ویژه در بخش پژوهش) خبر داد. دولت همچنین پیشنهاد قطع میلیاردها دلار بودجه فدرال برای پروژههای انرژی تجدیدپذیر و ایستگاههای شارژ خودروی برقی، در قالب برنامه کاهش ۱۶۳ میلیارد دلاری هزینههای فدرال را ارائه کرد.
تاکنون ترامپ ۱۴۵ برنامه برای تغییر مقررات زیستمحیطی و افزایش مصرف سوختهای فسیلی ارائه کرده که به افزایش تولید گازهای گلخانهای در این کشور منجر خواهد شد. در این زمینه، اداره اطلاعات انرژی آمریکا پیشبینی کرد: به دلیل برنامههای دولت ترامپ، در سال ۲۰۲۵ تولید دیاکسید کربن در آمریکا با یک درصد افزایش روبهرو خواهد شد. گروه «رودیوم» نیز اعلام کرد: تعویق اقدامات اجرایی در مورد تغییرات اقلیمی و لغو سیاستهای انرژی و مالیاتی که از طریق قانون کاهش تورم (IRA) توسعه یافته بودند، به افزایش هزینه انرژی سالانه خانوارها به میزان ۴۸۹ دلار تا سال ۲۰۳۵ منجر خواهد شد.