بازار کامودیتیها با پشت سر گذاشتن موج نخست بحران تعرفههای ترامپ و تشدید احتمال بروز جنگ تجاری، در مسیر رشد قرار گرفته و بسیاری از کالاهای استراتژیک با افزایش قیمت روبهرو شدهاند. در این میان، طلا پیشتاز است.
به گزارش تریدینگ اکونومیکس، طلای جهانی در پایان معاملات هفته گذشته رکورد تازهای بر جای گذاشت. در معاملات روز جمعه ۱۱ آوریل (۲۲ فروردین) قیمت هر اونس طلا تا مرز ۳۲۴۳ دلار بالا رفت و نهایتا در سطح ۳۲۳۶ دلار تثبیت شد. طی هفته گذشته، قیمت طلا بیش از ۲۲۰ دلار در هر اونس افزایش پیدا کرد. در ابتدای معاملات هفتگی، قیمت طلا در محدوده ۳۰۱۴ دلار در نوسان بود.
به گفته تحلیلگران، ضعف دلار و افزایش تقاضا برای طلا، دو عامل اصلی افزایش قیمت این فلز گرانبها بودهاند. تشدید جنگ تعرفهای بین آمریکا و چین به نگرانی شرکتهای بزرگ و کوچک در دو کشور دامن زده است. گفته میشود، اقدامات دو اقتصاد بزرگ جهان مبادلات سالانه حدود ۷۰۰ میلیارد دلار کالا بین دو کشور را تحت تاثیر قرار خواهد داد. این اتفاق، تمایل سرمایهگذاران به خرید طلا را افزایش داده است. کارشناسان پیشبینی میکنند که با تداوم این روند، احتمال رکوردزنی دوباره طلا بسیار زیاد است.
نقره نیز همپای طلا به سطوح بالایی صعود کرد. این فلز گرانبها که معاملات هفتگی را با قیمت ۲۸.۸۸ دلار آغاز کرده بود، دیروز (جمعه) به ۳۲.۲۶ دلار در هر اونس رسید. رشد قیمت نقره در یک هفته گذشته نزدیک به ۳.۴ دلار بوده است. افت ارزش دلار و افزایش نگرانیها درباره وضعیت اقتصادی جهان که تقاضا برای داراییهای جایگزین را افزایش داده، از عوامل اصلی جهش قیمت این فلز گرانبها بودهاند.
نفت خام نیز هفته گذشته را در مجموع با رشد قیمت به پایان برد، به طوری که هر بشکه نفت سبک آمریکا به رقم ۶۱.۵ دلار دست یافت و هر بشکه نفت برنت نیز به قیمت ۶۴.۷۶ دلار معامله شد. هراس بازار جهانی نفت از احتمال توقف صادرات نفت ایران، جنگ تجاری چین و آمریکا و برنامه گروه اوپک پلاس برای افزایش عرضه نفت خام از مهمترین عوامل اثرگذار بر بازار این کامودیتی استراتژیک به شمار میروند.
در معاملات دیروز، قیمت مس، گندم و دانه سویا صعودی بود اما زغال سنگ، فولاد و سنگ آهن شاهد افت قیمت بودند.
بازار کریپتوکارنسی نیز دوباره جان گرفت و ارزش بازار آن به بیش از ۲۶۵۰ میلیارد دلار افزایش یافت. همچنین قیمت بیتکوین به بیش از ۸۳ هزار و ۴۵۰ دلار رسید.