گروه مالی پیشرو و دانش محور با مجموعه متنوعی از خدمات فناورانه

طلا در کانال ۲۶۰۰ درجا می‌زند

طلا در کانال ۲۶۰۰ درجا می‌زند

امروز آخرین روز معاملاتی سال ۲۰۲۴ است. بازار طلا از ابتدای ماه نوامبر (میانه آبان ماه) در مسیر مخالف ۱۰ ماه نخست سال قرار گرفت و روند صعودی قیمت آن متوقف شد. این کامودیتی که سال ۲۰۲۴ را از بالای کانال ۲۰۴۰ دلار آغاز کرده بود، تا ابتدای ماه نوامبر به رکورد ۲۷۸۶ دلار در هر اونس دست پیدا کرد.

به گزارش تریدینگ اکونومیکس، در معاملات امروز سه‌شنبه ۳۱ دسامبر (۱۱ دی ماه) قیمت هر اونس طلا با بیش از ۹ دلار افزایش به سطح ۲۶۱۶ دلار رسید. در معاملات دیروز، طلا برای ساعاتی به زیر کانال ۲۶۰۰ دلار سقوط کرد اما تا پایان معاملات دوباره در مسیر رشد قرار گرفت. پس از دو روز افت پیاپی، افزایش قیمت امروز نشان داد که این کامودیتی تمایلی به نزول ندارد.

در حال حاضر، معامله‌گران از نزدیک سیگنال‌های مربوط به اقتصاد آمریکا، سیاست‌های تعرفه‌ای رئیس جمهور جدید این کشور و چشم‌انداز سیاست‌ پولی فدرال رزرو را زیر نظر دارند. همه این موارد تاثیر مستقیمی بر تعیین مسیر آینده طلا دارند. داده‌های بازار کار آمریکا و پایداری تورم موجب شد تا کمیته سیاست‌گذاری بانک مرکزی آمریکا تصمیم بگیرد از تعداد کاهش‌های مورد انتظار نرخ‌ بهره در سال آینده کم کند. این تصمیم در سه ماه پایانی امسال تاثیر منفی بر قیمت طلا بر جا گذاشت. با وجود این، طلا در کل سال جاری بازده ۲۷ درصدی داشته که بهترین عملکرد از سال ۲۰۱۰ به شمار می‌رود.

افزایش قیمت طلا در سال جاری تحت تاثیر جنگ‌های اوکراین، غزه و لبنان، همچنین حملات موشکی ایران و اسراییل که به رشد تقاضا برای دارایی‌های امن منجر شد، رخ داده است. در همین حال، افزایش خرید طلا از سوی بانک‌های مرکزی، روند صعودی قیمت طلا را تقویت کرد. به عنوان مثال، در ماه سپتامبر حجم ذخایر طلای بانک مرکزی چین با رشدی چشمگیر به سطح ۲۷۹۰ تن رسید.

نقره نیز مسیری مشابه طلا را پیمود. این کامودیتی که بسیار مورد توجه سرمایه‌گذاران است، سال ۲۰۲۴ را از کانال ۲۳ دلار آغاز کرد و اواخر ماه اکتبر به رکورد ۳۴.۶ دلار در هر اونس دست پیدا کرد. در معاملات امروز قیمت این فلز ارزشمند به حدود ۲۹ دلار رسیده است. سیاست‌های فدرال رزرو تاثیر منفی بر کاربردهای صنعتی نقره در سال جاری داشته است. کاهش‌های مداوم نرخ بهره فدرال رزرو در سال جاری موجب شد تا نقره به بازده سالانه ۲۳ درصدی دست یابد. مازاد ظرفیت تولید پنل‌های خورشیدی چین، چشم‌انداز تقاضای صنعتی برای نقره را تیره کرده است. با این حال، تحلیلگران معتقدند با رونق دوباره اقتصاد چین و افزایش تقاضا و سرمایه‌گذاری برای انرژی‌های تجدیدپذیر، نقره دوباره در کانون توجه قرار خواهد گرفت.

کد مقاله

21720

تاریخ انتشار

۱۴۰۳/۱۰/۱۱

لینک کوتاه

https://sfg.ir/?p=21720

اشتراک گذاری