گروه مالی پیشرو و دانش محور با مجموعه متنوعی از خدمات فناورانه

نفت ارزان، تهدیدی برای رشد خاورمیانه

نفت ارزان، تهدیدی برای رشد خاورمیانه

هفته معاملاتی نفت خام با افت سنگین قیمت‌ها به پایان رسید. تحلیلگران معتقدند، این روند احتمالا تداوم خواهد داشت. کاهش قیمت نفت بیش از همه به زیان تولیدکنندگان و صادرکنندگان خاورمیانه خواهد بود.

به گزارش اویل پرایس، در معاملات دیروز جمعه دوم می (۱۲ اردیبهشت) بهای نفت سبک آمریکا با ۱.۶ درصد افت به سطح ۵۸.۲۹ دلار در هر بشکه رسید. این نفت هفته را با قیمت ۶۳.۱۱ دلار آغاز کرده بود و در مجموع بیش از ۴.۹ دلار کاهش قیمت را ثبت کرد. نفت برنت نیز شرایط مشابهی را تجربه کرد و روز جمعه با ۱.۴ درصد افت به ۶۱.۲۹ دلار در هر بشکه کاهش یافت. برنت نیز در طول هفته بیش از ۵.۷ دلار کاهش قیمت داشت. یکی از دلایل افت قیمت نفت، نگرانی معامله‌گران درباره نتایج نشست گروه اوپک پلاس است که امروز برگزار خواهد شد. در این نشست درباره میزان عرضه نفت در ماه ژوئن گفت‌وگو خواهد شد. هراس از کاهش رشد اقتصادی جهان به دلیل جنگ تجاری چین و آمریکا، فشار زیادی بر بازارهای نفت وارد کرده است. در چنین شرایطی، کاهش تعداد دکل‌های حفاری در آمریکا و تشدید تحریم‌های نفتی علیه ایران، امکان کاهش بیشتر قیمت نفت را نمی‌دهد. در مقابل، سخنان مقام‌های نفتی عربستان مبنی بر تاب‌آوری این کشور در برابر قیمت‌های پایین، سیگنال منفی به بازار مخابره کرده است. هرچند تحلیلگران عرب معتقدند که کاهش قیمت نفت خام به افت نرخ رشد اقتصادی عربستان در سال جاری منجر خواهد شد.

صندوق بین‌المللی پول در گزارشی، پیش‌بینی خود از نرخ رشد اقتصادی صادرکنندگان نفت خاورمیانه را از ۴ درصد به ۲.۳ درصد کاهش داد و علت آن را افت قیمت نفت خام اعلام کرد. این نهاد بین‌المللی در گزارش چشم‌انداز اقتصادی منطقه‌ای برای خاورمیانه و آسیای مرکزی نوشت: در سراسر منطقه خاورمیانه، افزایش تنش‌های تجاری و بی‌ثباتی در سیاستگذاری موجب تشدید اثرات کاهش قیمت نفت بر چشم‌انداز رشد شده است.

صندوق بین‌المللی پول میانگین قیمت هر بشکه نفت خام در سال ۲۰۲۵ را معادل ۶۶.۹ دلار پیش‌بینی کرده که حدود ۶ دلار نسبت به برآورد قبلی این نهاد کاهش نشان می‌دهد. با توجه به افزایش احتمالی عرضه نفت گروه اوپک پلاس در کنار افزایش عرضه کشورهای غیراوپک در شرایطی که چشم‌انداز اقتصاد جهان به شدت تضعیف شده، به نظر می‌رسد روند نزولی قیمت نفت خام ادامه خواهد یافت.

صندوق در بخش دیگری از گزارش خود نوشت: در سال ۲۰۲۵ بازار جهانی نفت با مازاد عرضه روبه‌رو خواهد شد. در حال حاضر میزان تقاضای نفت بسیار کمتر از رقمی است که در اکتبر سال گذشته پیش‌بینی شده بود.

کد مقاله

22377

تاریخ انتشار

۱۴۰۴/۰۲/۱۳

لینک کوتاه

https://sfg.ir/?p=22377

اشتراک گذاری